Az egyik számítástechnikában dolgozó rokonom szerint az én bérigény elképzeléseim gépészmérnökként irreálisak. Vélemény?
Családi ebédnél szóba jött, hogy mik a tervek egyetem után, mennyit/hogy szeretnék keresni. Amit rólam tudni kell, hogy most vagyok MSc-s gépész hallgató a BME-n, eddig két évet dolgoztam, igaz csak félállásban, de most épp pont felmondtam, hogy a tanulmányaim befejezésére fókuszálhassak.
Lényeg, hogy azt mondtam a rokonnak, hogy a tanulmányaim befejezétvel ha főállásban elhelyezkedtem, akkor nettó 7OO-8OO ezerrel lennék igazán boldog, amelyre szinte kategorikusan kiröhögött, hogy frissdiplomás pályakezdőként ez esélytelen, amire felhoztam hogy hát mégis csak mesterem lesz, nem alapszak, plusz nem is vagyok pályakezdő. Erre ő úgy vélte, hogy a mesterképzés szerinte jelentős fizetésbeli különbséget nem fog okozni, valamint hogy két évnyi jogviszony félállásban még továbbra is pályakezdő kategória. Bevallom az utolsó része idegesített fel a legjobban, mert arra a helyre tényleg a tapasztalatért mentem el mintsem inkább a pénzért, így bántott hogy ennyire értéktelennek gondolta. Vélemény?
Semmi értelme az MSc-nek, a jogosultságokat (pl. fmv) ugyanúgy megkapod gépészként bsc-vel is. Fizetést meg senki ad többet, mert msc-d van.
Kezdőként nettó 300-350-et fognak kínálni, ha nem leszel középvezető szinten akkor sosem fogod átlépni a nettó 600-at, "senionként" sem.
800 nettó fél év tapasztalattal? Magyarországon biztos hogy nem, mégha 25 alatt vagy akkor sem.
Junior programozó indul kb 750 bruttótól és ott is 800 nettó már medior szint kb 3 év tapasztalattal, 25 év alatt valamivel kevesebbel.
Gépészmérnökök nem visznek haza IT béreket MSc vel sem. 600 ezer bruttónál nem nagyon adnak többet a te tapasztalatodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!