Mit kezdjek magammal?

Figyelt kérdés
Jelenleg informatikát tanulok technikumban, de egyszerűen próbálkozom megszeretni de nem megy, ki nem állhatom. Inkább művész személyiség vagyok. (Nem az én döntésem volt ,hogy hova járják suliba.) Nem tudom, hogy mit tanuljak, hogyha esetleg lelépek ebből az iskolából. Egy rám erőltett döntés miatt, nem akarok kevés fizut a jövőben. Mit tanulhatnák? Kérlek segítsetek.

2023. nov. 15. 23:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%

"Honnan tudom, hogyha egy munkahelyen csak 2-3 óra kemény munka van 6-os?"

Nekem minden munkahelyen ennyi volt eddig a munkám, és nem azért mert jó helyeket fogtam ki, hanem azért mert jóval gyorsabban és hatékonyabban dolgozok az átlagos informatikus munkavállalóktól. 4-5x több munkát is simán el tudnék végezni abban a 8 órás időkeretben, de minek tegyem ha ugyanúgy annyi bért kapok 2 óra munkára mint ha 8 órát dolgoznék? :)

Röviden ha tehetséges vagy akkor lényegében bármelyik IT munkakörben 2 órát kell dolgoznod, ha pedig tehetségtelen akkor örülsz ha befejezed határidőre amit rád bíztak. ;)

2023. nov. 16. 09:58
 12/15 anonim ***** válasza:
64%
11 pont igy vagyok vele en is :) de en mar olyan szinten uzom ezt hogy ha 4 oranal tobbet kell dolgozzak akkor mindig megemlitem a felettesemnek hogy túl sok dolgot viszek, valamit vagy le kell adjak vagy nem tudom, nagyon kezdek belefaradni... Meg igy is en vagyok a csapatbol az egyik legjobban teljesito :)) 13 szazalek emelest kaptam iden ugy hogy eves 100k+ fizurol beszelunk... Van egy kollégám ai szo szerint semmit se dolgozik, azt a kicsit amit csinál a fizetese feleert is elvallalnam ha lehetne...
2023. nov. 16. 10:26
 13/15 anonim ***** válasza:

Először is nem "tanulhatnák", hanem tanulhatnék.

Ezen túl, bármilyen munkát vállalhatsz amit szeretnél.

Hogy mire vagy jó, vagy mihez van kedved, tölts ki teszteket a neten, és kiad neked esetlegesen való szakmákat amiben kiteljesedhetsz.

2023. nov. 16. 11:07
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne szenvedj, legyen meg a kettesed. Talán majd akik erőltetnék, hogy azt tanuld, észreveszik, hogy nem neked való. Lehet, hogy már középiskolás korodban is válthatsz. Közben tanulj művészetet, járj klubokba és szakkörökbe, fejlődj abban, ami érdekel. Érettségi után pedig már reggeltől estig azt csinálhatsz, amit akarsz. Már most is készíthetsz eladható alkotásokat, tárgyakat is esetleg, amik pénzt is hoznak neked, amiből további tanfolyamokra, előadásokra, múzeumokba, kiállításokra járhatsz (külföldre is), vagy fedezheted az újabb alkotásaid anyagköltségére valót.
2023. nov. 16. 11:27
 15/15 anonim ***** válasza:
71%

Pont, hogy amit "rád kényszerítenek", azzal lehet többet keresni és valószínűleg pont azért teszik, hogy használjanak neked vele. Az informatika az egyik lefontosabb tudás, ami megannyi más területen is nagyon fontos és jól tud jönni. Ma már pénztárosnak, jegykezelőnek se mehetsz el informaitkai eszközök használata nélkül.

Minél komolyabban értesz az informatikához, annál nagyobb az esélye, hogy találsz olyan állást is, ahol nem alacsony szintű felhasználóként alacsonyabb fizetésért kell ezeket az informatikai eszközöket használnod, hanem több pénzt kapsz majd érte, hogy csak üzemeltetned, javítanod, kiszolgálnod kelljen ezeknek az eszközöknek a használatát. Netán üzleti hozzáértéssel eladni őket a cégeknek, akiknek szükségük van rá. Vagy egy komolyabb szinten űzve az informatikát, akár készíteni, programozni őket.

Művészetből sem lehetetlen megélni, de sokkal nehezebb és küzdelmesebb, sokkal több mindenhez kell érteni hozzá magán a művészeten túl is.

Ha már a művészet érdekel és az informatikára "kényszerítenek", akkor keresd a kettő találkozási pontjait, ahol a kettő kiegészíti, segíti egymást. 3D animációval, filmes és rengeteg más területen nagyon jól lehet keresni, csak hát kell hozzá elég komoly informatikai és művészeti tudás is...

2023. nov. 16. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!