Autistaként mit kezdjek magammal a munkaerőpiacon? (lent)
Nagyon nem bírom jól az irodai környezetet, a meeting-eket. A parttalan, semmitmondó fecsegést. A zajokat az irodában. A szemkontaktust meg a kis kávézgatásokat. Viszont home office-ban heti max 2 napot ajánlanak fel általában.
Többször kirúgtak már mert nem illeszkedtem be. Nem voltam a csapat tagja, nem csináltam programokat másokkal stb.
A végzettségeim és a munkám jó, viszont emberileg nem tartok igényt kollegiális vagy hasonló kapcsolatokra.
Mit lehet egy ilyen helyzettel kezdeni?
14/16 évesen nem voltál szakértői bizottságnál? Ott általában visszahívják az ilyen korban az SNI-seket és szakmai ajánlót tesznek.
Egyébként ahhoz, hogy lényegi segítséget tudjunk nyújtani, ismernünk kéne a kompetenciáidat. Miben van jó? Milyen tárgyak mentek a suliban?
Milyen szakmád van? És miben helyezkedtél el 4x is?
Valószínű, hogy új szakmát kell kitanulj, ezzel számolj.
Nem voltam ilyen bizottságnál. Elég jól kompenzáltam a szociális képességeim hiányát többnyire. Anolgul talán high-functioning autist-nak mondják az ilyet. Külföldön kaptam a diagnózist is.
Kompetenciák: IT, nyelvek, analitikus gondolkodás. Végzettség szerint közgazdász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!