Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit kezdjek magammal, ha buta...

Mit kezdjek magammal, ha buta vagyok?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy sohasem tudtam tanulni, mindig rossz tanuló voltam. Próbálkoztam vele, sokáig önállóan képeztem magam, kerestem a neten a tanulási praktikákat, trükköket, olvastam könyveket a témában, de eddig nem lett jobb. Komolyan elhatároztam, hogy felfejlesztem a tanulási képességeimet megfelelő szintre, de eddig nem sikerült.

Lassan tanulok, nehezen értek meg dolgokat.

Így viszont jól keresni sincs esélyem. :(

2022. aug. 12. 10:56
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Butan is lehet rengeteget keresni, eleg csak nepszeru youtuberekre, streamerekre, onlyfans lanyokra gondolni pl.
2022. aug. 12. 11:00
 2/8 anonim ***** válasza:
44%

A buták szoktak saját vállalkozást csinálni és dolgoztatják az okosakat.

És szépen meg is gazdagodnak belőle!

2022. aug. 12. 11:02
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Építőipar, szakmunka. Nem lehetetlen megtanulni, és a mai világban jobban lehet keresni, mint némelyik diplomával.

Pl burkoló, kőműves, víz, villany szerelő. Elég egy OKJ tanfolyam is hogy a papír része meglegyen, aztán beállni egy céghez kirándulni a szakmát.

Nem csak bölcsész/tanár/orvos/programozó stb diplomás ember dolgozik, és él még nagyon szépen a jövedelméből.

2022. aug. 12. 11:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Keresd meg miben vagy jó.

Nem kell mindenkinek okosnak lennie, ez nem is fejleszthető, de sok nagyon okos ember szegény, és "egyszerű" emberek pedig sikeresek, gazdagok.

Például egy ügyes burkoló millió forint felett keres havonta, vagy egy zöldséges is, egy tanár pedig ennek csak a kis részét.

Egy műkörmös vagy műszempillás, fodrász, kozmetikus, személyi edző, stb mind fél millió forint felett tudnak tisztán keresni havonta.

2022. aug. 12. 11:05
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Fontos lenne, ha lelkigyakorlatoznál (képes vagyok rá, akarom stb.).

Ahhoz, hogy gyorsuljon a megértésed, egyrészt ismerned kell a szavak, szimbólumok jelentését. Ez fejleszthető. Nevezhetjük fogalmi gondolkodásnak.

Másrészt gyűjtsd ki témánként:

- szereplőket,

- funkciókat,

- jellemzőket,

- műveleteket,

- állapotokat, helyzeteket,

- viszonyokat (közös jellemző),

- folyamatokat.

Minél többet gyakorlod ezt, annál gyorsabb lesz a felfogóképességed, megértésed.

2022. aug. 12. 11:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy láttál már celebeket nyilatkozni, de sokan nincsenek szellemileg toppon, mégis rengeteget keresnek. Mindent lassan tanulsz, avagy csak bizonyos dolgokat? Mi az, ami érdekel és nem esik nehezedre minden nap foglalkozni vele?

Illetve szerintem azzal sincs baj, ha átlaghoz képest lassabban tanulod meg a dolgokat, csak több időre van szükséged. Kitartó vagy?

Azt azért szögezzük le, hogy az emberek nem egyik pillanatról lesznek gazdagok, hanem legtöbb esetben hosszú évek, évtizedek kemény munkája. Amennyiben elhanyagoltad a saját fejlődésed már alapiskolában, akkor rengeteg mindent be kell pótolnod (ami nehéz)!

2022. aug. 12. 11:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérdező én abba is hagytam a középsulit,bár hogy próbálkoztam nem ment a tanulás nagyon buta vagyok sajnos:(
2023. márc. 15. 10:11
 8/8 A kérdező kommentje:

"Kérdező én abba is hagytam a középsulit."

Én is, de most fejezem be estin.

2023. márc. 16. 22:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!