IT rendszergazda, Blender, Programozás/Fejlesztés?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Szeretnék elhelyezkedni az informatika világában, viszont nem tudom melyik vonalon szeretnék majd elindulni.
Szeretnék Blenderrel foglalkozni, viszont kíváncsi vagyok a rendszergazdai részre is, szeretnék program írással/fejlesztéssel foglalkozni, lehetőség szerint Home Office-ból dolgozni!
Ebben az évben kezdem az érettségit, van még 4-5 évem arra hogy eldöntsem, viszont kíváncsi vagyok ki mit tudna ajánlani, esetleg mik az érvek és ellen érvek?
Ui.: Betegségem miatt szeretnék itthonról dolgozni, nem azért mert lusta vagyok, vagy mert utálom az embereket
Esetleg ki az aki valamelyik szakma egyikében dolgozik, és kisebb elindulási pontot tudna tanácsolni?
26F
Elég troll kérdésnek tűnik, de blenderrel max külföldre fogsz tudni elhelyezkedni, de oda se nagyon. 3d modeller állásokból kevés van és senkinek se kell kezdő szal magadtól kell egy rakás referenciát előállítanod.
Programozási állásból több van, de ahhoz meg affinitás kell. Mondjuk a blender munkához is.
Rendszergazda az ami a legesélyesebb neked, abból vannak viszonylag könnyebb munkák is.
De te nem fogsz home officebol dolgozni főleg kezdőként, hiába álmodozol róla...
Hát ezek azért elég messze vannak egymástól.
- Blender inkább 3D animáció/VFX/game dev oldal
- rendszergazda munkájának a nagyrésze nem programozás inkább hardver és infra.
- programozás meg nagyon tág kb minden is lehet
- Blenderhez tartozó út elég kemény, a játék és a vfx ipar is nagyon kompetetív és a beledet is kidolgoztatják.
- Rendszergazdaság mivel hardver közeli ezért a legtöbb helyen nem home office munka.
- Programozásnál home office opciók jóval jobbak, de a legtöbb helyen 50-50 hibrid setup van. A területeknek utánnanéznék mert pl webfejlesztés jelenleg eléggé telített és nem egyszerű jelenleg a kezdőknek.
Akkor úgy kérdezem, lehet hogy nem jól fogalmaztam.
Mi az amit ajánlanátok egy kezdőnek, amiben el is lehet helyezkedni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!