Mit kezdjek magammal így?
Elvégeztem két felsőfokú okj-t, elsőt nem vettem már komolyan, mikor már benne voltam elment a kedvem tőle, amiket láttam amiatt.
A másikkal sokra nem megyek mert nem képeztem magam benne (nem mintha olyan sokat adott volna a képzés...) és most szinte nulláról kéne újra felépíteni mindent, magamnak, hogy érjek a papírommal valamit. Bár ha belehúznék akkor talán lehetne.
Később elvégeztem egy szakmunkás okj-t, de az csak tartalék, nem akarok abban dolgozni, attól függetlenül hogy tetszik, ha magamnak csinálnám, kicsiben...
Most járok megint egy tanfolyamra, de a nulla gyakorlati képzés és előismeret nélkül kérdéses a végkifejlet, és a precíz kézügyesség hiánya is (még most) sokat számít, de legalább kva drága volt, és nem is ezt, inkább a másik preferált szakmát kellett volna hogy elkezdjem, de ott a siker meg kihalásos alapon megy.
És ott tartok, hogy még mindig nem tudom mit akarok végül, milyen munkában érezném magam jól, milyen környezetben stb., egyszerűen hülyének érzem magam, tudásilag...
Kezdek bepánikolni, hogy eltoltam az egész fiatalkoromat és így kellesz leélnem az életemet, olyan munkával amit nem szeretek, olyan munkahelyen ami hanyatló tendenciát mutat...
Mit tudok tenni, ki tud ebben segíteni? Életmód tanácsadó? Pszichológus? Valami tréning? Egészségem is kezdi kárát látni ennek, mert folyamatosan feszült ideges vagyok, fejem fáj, nyakam hátam be van állva, valami a keringésemmel is lehet már, passz.
Elnézést hogy panasz szerű lett...
Felejtsd el az ilyen-olyan okj-s kacatokat, meg tréningeket.
Tanulj ki egy hiányszakmát, vagy tanulj tovább, vagy vállalkozz. Ha ezek közül egyik sem, akkor marad a gyár.
Olyat tanulj amivel el is tudsz helyezkedni. Én sosem értettem pl ahol élek, ott miért indul 15 éve minden évben virágkötő szak az egyik iskolában 30 fővel.
És ha elmész egy életmódtanácsadóhoz attól mit vársz? Ha nem értesz semmihez akkor szerinted mit tud majd tanácsolni? Ezek a szolgáltatásokat kb középvezetői szinttől érdemes igénybevenni. Jobbak amúgy 100 ezres órabérrel dolgoznak, gondoltam szólok.
Először is határozz meg egy célt magadnak, mi érdekel, mit szeretnél csinálni, és azt tanuld ki.
Az előttem szólóval nem teljesen értek egyet, én is végeztem OKJ-t, munka és tűzvédelmet, szimplán mert érdekelt. Nem a képzés csinál belőled szakembert, hanem a képzés által elsajátított alapokra magadnak kell építened, és a gyakorlati tapasztalatok révén lesz belőled szakember idővel. Tehát a képzés egy eszköz, amit használnod kell, nem ad önmagában semmit.
(Ja, és mielőtt megkapom, hogy OKJ-s tanulatlan vagyok, vegyész vagyok és okleveles vegyészmérnök, ebben is dolgozom 13 éve.)
#5 félreértesz vélhetően.
Az első lett volna az alapszakom, amire építek. Nem jött be.
A másodikat az előbbi helyettesítésére végeztem el, de befulladt a dolog, mivel ahhoz sem volt előképzettségem olyan szintű, junior web-programozóként is elvárt volt az OOP, ami nekem nem ment, mert nem értem mai napig se, nem tanították meg csak a procedurálist, így nem dolgoztam benne...
Harmadik se időhúzás volt, munkaügyin keresztül végeztem, szakmát is adott, meg pénzt is kaptam érte, közben keresgéltem.
Aztán lett munkám, több éve benne dolgozok, de váltanék ha tudnék. Ezért végzek most egy "hiányszakmát".
De még mindig nem érzem azt a "na, most már megérkeztem, ez a nekem való, és még a családom is el tudom tartani vele" érzés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!