Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most mit kezdjek magammal?

Most mit kezdjek magammal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bocsánat, ha kicsit hosszú lesz, de mindent el szeretnék mondani, hogy viszonylag komplex képet kapjátok a problémámról.

Mindig jó tanuló voltam, a nyelvek különösen jól mentek, középiskolában közgazdaságot tanultam és szakmát is szereztem(berszamfejto). A közgazdaság szakirány azonban nem érdekelt annyira, mint a nyelvek, így végül az egyetemen japán-kínai szakra mentem, jelenleg tolmácsnak tanulok. Angolul és japánul felsőfokon beszélek, a kínai tudásom középfokú.

Egyszerűen mégsem találok semmilyen munkat(diákmunka, meg aktív hallgató vagyok).

Kezd teljesen remenyvesztett lenni a helyzet, úgy érzem, feleslegesen tanulok 10 éve japánul és 4 éve kínaiul, jelenleg még nem tudok elhelyezkedni egyikkel sem, ráadásul berszamfejtonek sem vesznek fel sehova úgy, hogy egyébként rengeteg berszamfejtonek ugyanilyen vagy “gyengébb” papírja van.

Szeptemberben el kellett koltoznom otthonról családi okok miatt, kb akkor kerültem a mostani munkahelyemre, amit szívből utalok, mert a kollégáim állandóan csesztetnek, jelenleg munkahely váltáson gondolkodom, de nem jeleznek vissza sehonnan.

A diploma után (2023 január) szeretnek elvégezni egy mérlegképes könyvelő tanfolyamot, de lassan úgy érzem, az is felesleges lenne, mert nem vesznek fel majd azzal sem sehova, mivel nincsenek kapcsolataim.

Mit tennétek a helyemben?

Lassan kezdek belebetgedni ebbe :(

2022. febr. 13. 18:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Hat ezekkel a szakokkal nagyra nem mész, kinai etterembe felszolgalono?
2022. febr. 13. 18:37
 2/13 anonim ***** válasza:
59%
A turizmus tárt karokkal vár...
2022. febr. 13. 18:47
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Gyárakat keress, sok a kinai-japán gyár. Oda kell nekik tolmács. Pl tatabányát ismerem, ott nagyon nagy az Ipari park. De biztos máshol is vannak.
2022. febr. 13. 18:49
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
Tuti nem Budapesten laksz. Ezzel a tudással itt percek alatt találnál igen jól fizető melókat is.
2022. febr. 13. 18:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
SSC, japán multik, épülő kínai egyetem
2022. febr. 13. 18:53
 6/13 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem elso lepeskent kezdj el maszturbalni. Megnyugtat, utana konnyebben hozol jo dontest
2022. febr. 13. 19:11
 7/13 anonim ***** válasza:
63%
日本語が話せれば、就職できないことはない。
2022. febr. 13. 19:11
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól mennek a nyelvek és basic szinten esetleg az informatika is erdekel, akkor terméktámogatás idegen nyelven jó kezdés lehet. Ritkább nyelvekért elég jól fizettek régen. És a terméktamogatás egy korrekt CV alapja lehet később.

Sok tapasztalatot gyujthetsz ügyfélkezelés, különböző CRM toolok kezelésének terén meg nyilván naprakész marad a nyelvismereted.

Ezeket jól kihasználva később faszán tudsz elhelyezkedni.

2022. febr. 13. 19:30
 9/13 A kérdező kommentje:

Pedig budapesti vagyok és nem, nem olyan egyszerű munkát találni ezekkel a nyelvekkel, a tolmács szakma kb kihalasos alapon működik.

Voltam felszolgáló, jól is kerestem vele, de nem kellett hozza japánul/kínaiul beszélnem.

Aki pedig nem képes tisztességesen megnyilvánulni és egy épkézláb kommentet ide írni, az inkább takarodjon el innen máshova a hülyeségeivel.

2022. febr. 13. 20:00
 10/13 anonim ***** válasza:
Egzotikus nyelvekkel fordítóként jól kereshetsz. leginkább persze vállalkozóként.
2022. febr. 13. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!