Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most mit kezdjek magammal?

Most mit kezdjek magammal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bocsánat, ha kicsit hosszú lesz, de mindent el szeretnék mondani, hogy viszonylag komplex képet kapjátok a problémámról.

Mindig jó tanuló voltam, a nyelvek különösen jól mentek, középiskolában közgazdaságot tanultam és szakmát is szereztem(berszamfejto). A közgazdaság szakirány azonban nem érdekelt annyira, mint a nyelvek, így végül az egyetemen japán-kínai szakra mentem, jelenleg tolmácsnak tanulok. Angolul és japánul felsőfokon beszélek, a kínai tudásom középfokú.

Egyszerűen mégsem találok semmilyen munkat(diákmunka, meg aktív hallgató vagyok).

Kezd teljesen remenyvesztett lenni a helyzet, úgy érzem, feleslegesen tanulok 10 éve japánul és 4 éve kínaiul, jelenleg még nem tudok elhelyezkedni egyikkel sem, ráadásul berszamfejtonek sem vesznek fel sehova úgy, hogy egyébként rengeteg berszamfejtonek ugyanilyen vagy “gyengébb” papírja van.

Szeptemberben el kellett koltoznom otthonról családi okok miatt, kb akkor kerültem a mostani munkahelyemre, amit szívből utalok, mert a kollégáim állandóan csesztetnek, jelenleg munkahely váltáson gondolkodom, de nem jeleznek vissza sehonnan.

A diploma után (2023 január) szeretnek elvégezni egy mérlegképes könyvelő tanfolyamot, de lassan úgy érzem, az is felesleges lenne, mert nem vesznek fel majd azzal sem sehova, mivel nincsenek kapcsolataim.

Mit tennétek a helyemben?

Lassan kezdek belebetgedni ebbe :(

2022. febr. 13. 18:32
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Igen, csakhogy ezt majd csak diploma és szaknyelvi tanfolyam majd vizsga után tudom megtenni, az pedig meg majdnem három év. Addig meg azért dolgoznom kene.
2022. febr. 13. 20:14
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Na most magyarázzon a sok okos, hogy "munkaerőhiány van, lasszóval keresik az embereket"...süket duma..
2022. febr. 13. 22:07
 13/13 A kérdező kommentje:
Igen sajnos, ez nagyon nem így van… annyival egyszerűbb lenne most, ha férfi lennék és el tudnék menni építésre munkásnak vagy hegeszteni vagy ilyesmi, nőként így eléggé meg van love az ember, hacsak nem szopj@ fel magát szó szerint a ranglétrán…
2022. febr. 13. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!