Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Feladjak egy 10 éves karriert...

Feladjak egy 10 éves karriert a stressz miatt?

Figyelt kérdés

IT-ban dolgozok, ahol elég jól fizetnek, és tudok félre tenni minden hónapban egy jelentősebb összeget. De maga a stressz amit a munka hoz, úgy érzem túl sok és teljesen behálózza az életemet. Sokszor gondolkodok azon, hogy beadom a felmondásom, feladom a karrieremet és keresek egy olyan fizikai munkát ahol nem tesz tönkre a stressz.

Sokkal kevesebb lenne így a pénz, de nincs hitelem, tartozásom és van már elég sok megspórolt pénzem.

Ti váltottatok már olyan szinte, hogy amit eddig csináltatok azt teljesen feladva egy másik utat kezdtetek el? Lassan 10 éve dolgozok IT-ban. Az elején nem volt ennyi felelősség rajtam, de a pénz is kevesebb volt. Aztán ahogy teltek az évek és kaptam előléptetést úgy szakadt egyre több dolog a nyakamba.

2023. nov. 6. 12:31
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi baj sincs azzal, ha elmész fizikai melózni. Ismerősöm Bankban dolgozott risk területen volt vezető elemző. Felmondott és elment kamionozni.
2023. nov. 7. 13:23
 22/34 Senior Séf ***** válasza:
100%

Nem mondom meg, hogy TE mit csinálj, csak azt mondom el röviden, mit csinál a stressz. Aztán a te józan eszedre bízom a döntést.

A stressz egy ún. "harcolj, vagy menekülj" állapot. Valamikor arra szolgált, hogy ha találkoztál a kardfogú tigrissel, legyen valami kis esélyed a túlélésre. Ilyenkor megáll, vagy jelentősen lelassul, felületessé válik minden életfunkciód, egyedül a kar- és lábizmok, valamint az agy működik teljes kapacitással. Légzés,emésztés, immunrendszer, hormonális folyamatok, fajfenntartó funkciók, stb mind kárt szenved, ami már önmagában is elégbaj, de különféle betegségek melegágya is. Továbbmenve: a stressz hatására a mellékvese kortizolt termel. A kortizol lehetetlenné teszi a melatonin működését így az alvás felületessé válik, és nem tölti be a feladatát, a szervek regenerációját. Ellenben ha folyamatosan jelen van, mozgásba lendíti a gyulladáskeltő citokin jelzőmolekulákat, amik azután a test bármely (de jellemzően a leggyengébb) pontján kideríthetetlen eredetű gyulladást okoznak. A folyamatos kortizoltermelés egy idő után kifárasztja a mellékveséket, és miután amúgy ők (lennének) a test energiaközpontja, állandó fáradtság, fásultság, depresszió lesz az osztályrészed. És akkor még nem beszéltünk a gyenge emésztés miatti bélrendszeri diszfunkciókról, ami az autoimmun betegségek előszobája.

Azt hiszem korántsem mondtam el mindent (nem beszéltem pl a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerekről, a cirkadián ritmus és a bélflóra felborulásáról, stb.

Szóval, keresel annyi pénzt, hogy megérje egy roncsként fejezni be a földi pályafutásodat?

2023. nov. 7. 19:00
 23/34 anonim ***** válasza:
65%
NE!!! A fizikai melóval nincs gond, a társadalmi megítéléseddel lesz gond. Ha szeretnél megszabadulni a mostani stressztől, én azt ajánlom indíts magánvállalkozást, és csendes kilépéssel, kezdj el minimumon dolgozni. (csendes kilépés: ergo a munka minimumját teljesíted, és mellette építed a vállalatod)
2023. nov. 7. 21:06
 24/34 anonim ***** válasza:
83%
23-as. Mégis ki a fa**mat érdekel más emberek véleménye. Engem az hol érdekel, hogy egy orvosnak nagyobb presztízse van, mint egy kőművesnek? Nem másoknak kell megfelelni, hanem magadnak.
2023. nov. 8. 08:25
 25/34 anonim ***** válasza:
20%
Teged nem de pl csajozni akarsz vagy barhova ahol ranezesre itelnek te leszel az utolsok kozott az elso. Ebben a foritott vilagban a diplomas munkanelkulit nagyobb ember szamba veszik mint a fizikai munkast. Nem akarlak megserteni de ez a valosag.
2023. nov. 8. 10:16
 26/34 anonim ***** válasza:
78%

Azt felejtik el itt sokan, hogy onnantól kezdve, hogy rá van szorulva az ember, a betanított fizikai munka minden, csak nem stresszmentes. Ott vannak a kollégák, a bejárás, a "norma", az általában lepukkant, rosszul megközelíthető munkakörnyezet...

Ha pedig nincs rászorulva az ember, miért pont ezt választaná? Nem jobb alkalmanként bedolgozni valakinek, akár fejlesztésben, akár valami teljesen más, a kérdezőt érdeklő *szakmában*, legyen az kertészkedés, cukrászat, bármi? Nem jobb tanulni? Sorozatokat, filmeket nézni, színházba, moziba járni? Sportolni, túrázni? Végigjárni 1 év alatt az országot, találkozni rég nem látott kedves rokonokkal, cimborákkal? Vagy eltölteni 2 hetet egy erdei wellnessben és megújulva, új tervekkel visszatérni?

A lehetőségek száma végtelen, tényleg nem értem, miért gyári betanított munkára küldenétek a kérdezőt vagy épp magatokat mint alacsony stresszszintű megoldás.

2023. nov. 8. 10:56
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

#25 Itt most nem arról az esetről van szó, hogy hó végén a küszöböt rágja az illető és nincs más lehetősége mint 2-3 műszakban nettó 200-250-ért robotolni. Így ez a szituáció nem releváns jelen kérdés alatt. Vagy mit gondoltál, kipróbál tényleg valami ultra kuli munkát, de előtte kidobja az egész ruhatárát, személyiségét, minden jellemzőjét ami az elmúlt 10-20 évben meghatározta az embert? Ne viccelj.

Nem kell végletekben gondolkodni, el lehet menni egy asztalos mellé is alkotni valamit, még akkor is ha te csak a munkalapot meg bútorlapot pakolászod az első 2 hónapban, vagy éppen elmehet egy gumishoz, nyílászáróshoz is segédnek, vagy egy kávézóba kisegítőnek. De akár beletanulhat fémipari munkákba is, amennyiben van hajlandósága, hegesztés, kovácsolás, lakatos, stb. Vagy belevág egy mechatronikai technikus képzésbe, és elmegy egy célgápgyártóhoz mint technikus. Tulajdonképpen legózik, csak nagyban. Nincs több műszak, nem kell terepre kijárni, tök laza műhelymunka, napi 8 órában, nem 8 általános világtalan emberekkel. Én rengeteg olyan mérnökségen vagy fejlesztésen dolgozó tagot ismerek, akik egykoron hasonló jellegű munkával kezdték (magam is ilyen vagyok), legszívesebben ma is azt csinálnák, csak egyszerűen nem fizetik meg. Kis gépelemeket csavarozgatni, összeilleszteni rajz alapján, nyomatékra húzni, hézagot állítani, penumatikát kötni, lefűzni, kis hajtást szerelni, beállítani a mechanikát, a Hiwin kocsikat, megfogót a roboton, nagynyomású csőhálózatot kiépíteni, rákötni a levegős vagy vízhálózatra, leállást kiépíteni, tálcázni, utómunkázni az összeállított berendezésen, stb. Nagyon laza meló, nagyon kikapcsol. Nem feltétlenül kell gyári betanított munkára gondolni. De beletanulhat akár az autószerelésbe, vagy alternatív járműhajtás szakember/szakmérnök irányba.

2023. nov. 8. 11:42
 28/34 anonim ***** válasza:
Oké, ennek máris több értelme van.
2023. nov. 8. 12:37
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
#26 senki nem küldi sehova a kérdezőt, felnőtt ember, el tudja dönteni, hogy mit akar csinálni. Ha gyárban akar melózni, menjen, majd 2 hét után rájön, hogy mekkora szar és úgyis otthagyja.
2023. nov. 8. 12:38
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként én folyamatosan keresem azt az asztalost/kertfenntartót/villanyszerelőt meg igazábol szinte bárkit, aki mellé elmehetnék, akár nyomott fizetésért, néhány hónapra melózni. Vállalnám a legkeményebb, legunalmasabb részeit is, nem kímélném magamat. Kikötésem csak a kulturált, egyértelmű kommunikáció és hogy ne kelljen fogatlan cigusokkal együtt dolgozni. Egyetlen ilyen embert, az ex-apósomat ismertem, hozzá viszont nem mehetek vissza.
2023. nov. 8. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!