Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek gáz lenne felmonda...

Szerintetek gáz lenne felmondani? (Részletek lent)

Figyelt kérdés
Két hete előléptettek a munkahelyemen, (ahonnan már alapból is felmondani készültem), de vegülis elvállaltam mert jól jönne a plusz pénz. Azonban azóta a kollegáim - akikkel korábban sem volt felhőtlen a viszony - még jobban ellenem fordultak, a hátam mögött furkálódnak, kibeszélnek, beszólogatnak. Igazából már magát a munkát se szeretem egy ideje, egy ilyen toxikus munkakörnyezettel pedig egyenesen utálok bejárni. Mégis azt érezném ha felmondanék akkor azzal megfutamodnék, eldobnék magamtól egy kinevezést, és ők meg szépen röhöghetnének a markukba, hogy kicsináltak. Szerintetek mit tegyek, mi lenne a legésszerűbb döntés?

2023. júl. 11. 12:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben én sem mondanék fel, pontosan emiatt, hogy a kollégák öröme ne legyen meg, hogy sikerült kicsinánlniuk.

Inkább élvezném a műsorukat, hogy féltékenykednek rám.

2023. júl. 11. 12:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Belsős lehetőséget néznék, beszélnék a főnököm főnökével, HR-rel, kedvesebb kollégákkal, bárkivel aki vélhetően tud segíteni. Ha nem tud, akkor is beindul valami, te megpróbáltad. Lehet, hogy megváltozik a légkör. Lehet, hogy nem. Ez az első lépcső. A második lépcső a külsős hirdetések nézegetése, jelentkezgetés. A harmadik, ha jön egy pénzügyileg kedvezőbb ajánlat, azt elfogadni és úgy távozni. Ne add meg nekik azt az örömöt hogy idő előtt távozol, ez igaz, de az se, hogy fölőrlődsz a hülyeségeik miatt.
2023. júl. 11. 13:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy dolgot kell tisztáznod. Mögötted áll-e a főnököd, illetve a főnököd milyen erős vezető a vállalati hierarchiában.

Ha jó a pozíciód akkor simán le tudod gyalulni a rosszindulatú kollégákat.

Velem is történt hasonló. Én tudtam hogy a főnök támogat és mosolyogva szopattam őket mert tudtam hogy hiába áskálódnak csak maguknak ártanak vele.

Mentem az utamon, hoztam az eredményeket a cégnek. Az áskálódók pedig sorban elhullottak. Ki így ki úgy.

2023. júl. 11. 14:10
 4/7 anonim ***** válasza:
52%
Nem mondanék fel, legalábbis addig nem, míg találok egy sokkal jobb lehetőséget.
2023. júl. 11. 14:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha előléptettek, magasabb posztban vagy, akkor kell,hogy legyen akkora befolyásod,hogy a furkálódó gócponttal kezdj valamit.

Én is voltam ilyen helyzetben, én még névtelen levelet is kaptam.

Előléptetés után szépen lassan, (nem egyből, az feltűnő), reszelgettem a furkálódókat.Egy részük felmondott, mások meg belső pályázat útján áthelyeződtek.

2023. júl. 11. 22:21
 6/7 Senior Séf ***** válasza:
100%
Fogós kérdés. Egy részről valóban szar dolog megadni az elégtételt a piszkoskodóknak. Másrészről azonban ez a TE! életed, aminek ha belegondolsz, jelenleg 1/3-ad részét mérgező légkörben töltöd, ahol mások irányítják az érzéseidet. Megéri belemenni a játszmába? Oké, te nyersz, de a lelki békéd érdekében nem jobb, ha magasról leszarod őket, és egyszerűen nem foglalkozol a véleményükkel?
2023. júl. 13. 16:57
 7/7 anonim ***** válasza:
33%
Utolsónak: nem játszmázni kell, pont hogy lezárni kell a játszmát ahogy többen is írták. Profi módjára megszorongatni az akadékoskodókat, kerékkötőket, áskálódókat, egyenként vagy külön-külön, magasabbról jövő segítséggel vagy anélkül. Egy ilyen kör csak növeli az ember önbizalmát, gazdagodik általa.
2023. júl. 13. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!