Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van olyan munkahely vagy...

Krómgyűrű kérdése:

Van olyan munkahely vagy munkakör, ahol csekély mennyiségű a stressz és megfelelés?

Figyelt kérdés

Sajnos a jelenlegi munkahelyemen sok stressz ér, amit nem tudok leküzdeni, illetve kezelni.

A családom szerint minden munkahelyen van stressz, ne váltsak munkahelyet emiatt.

Ez valóban így van? Minden munkahelyen van valami, ami miatt lehet idegeskedni?

2023. jún. 25. 17:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Van stressz mindenhol. Meg kell tanulni kezelni és nem idegeskedni.
2023. jún. 25. 17:48
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

Van aki mindenhol talál valamit, amin idegeskedhet.

Mindannyiunkban lakik egy ideges ember, de nem szabad etetni.

2023. jún. 25. 18:12
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Ez sokkal inkább személyiségfüggő.

Vannak emberek akik 12 órás életmentű műtét elvégzése előtt / közben sem stresszelnek mert olyan jó az ingerküszöbük és vannak olyan szerencsétlenek akik attól is idegösszeomlást kapnak ha a klímás irodában csúnyán nézett rájuk a kollégájuk.

2023. jún. 25. 18:31
 4/12 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem az sem mindegy milyen stressz.

Én jobban viselem, ha nehéz feladatokat kell megoldani, mondjuk 70%-ra hibátlanul, de irtó gyorsan.

A férjem azon stresszel kevesebbet, ha “tökéletesre kell csinálnia valamit”, de van rá ideje.

Van aki azt viseli jól, hogy emberek hülyézik le telefonban.

Van aki jól tud minimális információval döntést hozni.

Nem mindegyik stressz ugyanolyan, és nem is mindegyik fekszik mindenkinek.

2023. jún. 25. 23:19
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából belegondolva, ahogy az emberek beszélnek a stresszről, olyan mintha az egy természetes dolog lenne az ember életében, az élet velejárója lenne.

Szerintem ez nem egészséges velejárója.

"Kezelni kell" vagy "Szedj magnéziumot", sokan mondják, de mi van akkor, ha teljes mértékben elkerülnénk a stresszt?

Például olyan munkahelyre jelentkezni, ahol szinte semmilyen formában nincs jelen.

Vagy oké, tegyük fel, hogy stresszes a munkahely. Csakhogy a saját példámat mondjam: , irodai munkakör, sok a munka, kevés a létszám, sok dologhoz nem értek, ha egyedül dolgozom, akkor napi szinten hívom a főnököm, hogy mi merre, folytonos idegeskedés.

De ez ellen valamit tenni kell ugyebár. Hát így munka után, tegyük fel elmegyek futni egy szép kis távot. Jó dolog, mert sportolok és levezetem a stresszt.

De akkor ennek a tevékenységnek fenn kell állnia egész életem során, amíg létezik a stressz. Ettől nem lehet megszabadulni, kérdem én? Ki kell alakítani egy ilyen egyensúlyt, hogy ha van stressz, akkor legyen a mérleg másik oldalán egy ellensúly?

És ha ez az "ellensúly" dolog a szabadidő, otthoni kikapcsolódás vagy esetleg háztartási munkák rovására megy?

Akkor csak azért nem tudok füvet nyírni, főzni vagy kerítést vakolni hétköznap, mert 8 óra munka után futni megyek, azért mert sok stressz ér?

Remélem érthető, ahogy leírtam és értitek, mire akarok kilyukadni.

Egyébként ti miként kezelitek a stresszt?

2023. jún. 26. 08:05
 6/12 anonim ***** válasza:
22%

"Egyébként ti miként kezelitek a stresszt?"

Nekem nem kell kezelni, mivel abszolút nem stresszelek. Boldog és kiegyensúlyozott életet élek, de ezt elsősorban magamnak köszönhetem nem a környezetemtől várom a csodát.

Amit te leírtál az pedig pont arra utal hogy nagyon alacsony a stressz-tűrő képességed, épp azért stresszelsz minden apróságon.

2023. jún. 26. 08:42
 7/12 anonim ***** válasza:

Én olyan munkahelyet kerestem, ahol bírom a stresszt. Nekem az nagyon rossz volt, amikor 0-24 órás készenlétben voltam és engem hívtak, ha a másik kollégát nem érték el. Rühelltem, hogy se ebédszünetem, se sportolni nem tudok elmenni, mert a jóga közepén, vagy mikor röntgenre vártam a kórházban a törött kezem miatt, vagy vásárlás közben folyton csörgött a telefon, és mindent egy fél órán belül meg kellett oldani, akkor is, ha amúgy utána egész másnap a javítást javítottuk és nem egy fél órát csúsztunk miatta, hanem két napot.

Amúgy járok sportolni (jóga, futás).

2023. jún. 26. 08:50
 8/12 anonim ***** válasza:

Sokat stresszelsz. Ha valami nem megy engeddel.

Én is ezt csinálom és valóban xar. De rájőttem ha ezeken idegeskedek attol nem oldódnak meg mert nem rajtam múllnak. Nem ezt tanitják a suliban,honnan kéne tudnom?

Vannak egyszerű streszz mentes munkák alacsony fizuért és kicsit streszek magasabbért.

Biztiőr:na az van ahol elég uncsi semmit kell csinálni egésznap.

Asztalos: a jó helyeken van zene,beszélgetés. Meg határidők...

Mi érdekel,milyen területre mennél?

2023. jún. 27. 09:02
 9/12 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy itt rajtam múlnak a dolgok, mivel ha nincs kolléga (mint jelen pillanatban), akkor egyedül vagyok az egész irodában.

Vámügyintézéssel és logisztikával foglalkozom.

Engem vonz az autószerelés és gépészet, valamint a mezőgazdaság.

Na de szüleim hallani se akarnak arról, hogy munkahelyet váltsak.

2023. jún. 27. 11:14
 10/12 anonim ***** válasza:

Most nem azért de a saját életedet éled nem szüleidét. Munkhelyet váltasz és kész. Igazáböl tudniuk sem kell.

Na auto szerelést felejtsdek az stresszes. Mások élete mullik a tudásodon vagy nem tudásodon.

Mezőgazdság az a másik. rettegés az élet:aszáj,árvíz,sáskajárás,dögvész. Semmi nem termett az idén éhen fogunk halni!

Gépészet: hát nem tudom gépbeállitói ilyesmi, gumis,autofényező.

2023. jún. 27. 14:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!