Nettó 430e jónak számít egy pályakezdő informatikusnak?
Ez br 650?
Az elég alacsony. Ha egyetem nélkül vágnál neki és ez lenne az első állásod, akkor azt mondanám, hogy oké, de így alacsony.
Ha Budapestet nézzük, akkor meg főleg alacsony.
A jó br 900 fele indul kezdőként. Nyílván ezt nem mindenki kapja meg, ezért mondom, hogy ez a "jó". Az átlagos bőven alatta van.
"Magyarországon van komoly hely? Ez komoly? :D"
Igen, vannak jó helyek és cégek Magyarországon is, csak nyilván nem a hozzád hasonló 8 általánossal rendelkező értelmileg visszamaradottaknak. Majd ha egyszer kijutsz külföldre rádöbbensz hogy téged ott sem a luxus és a csillogás vár, hanem max egy hűtőház vagy mosogatás ;)
Melyik cég ilyen? Meddig?
5-6 évig?
Következő választásokig?
Hagyjad már magad megjátszós hülye!
Arra vagy büszke, hogy azért fizetnek, hogy ki ne mond amit gondolsz?
Hát nekem nincs az a pénz!
A tiedet nyilván be lehet fogni vele, mert különben nem élnél meg!
Én megélek, és többször is járok külföldre évente van, hogy hónapokra.
"IT-ban viszonylag komoly helynek számít pl. egy Google, Snap, Microsoft, Nvidia, VMware, Oracle, Scale AI stb"
Mi? Az hogy ezeknek se itt van a a központi magja, csak a licenszekkel, bérbeadással, meg a képzésekkel mutyiznak?
Meg értékesítenek?
Kiszervezett nemzetközi pénzmosoda mind!
"ezeknek se itt van a a központi magja"
Mit gondoltal, hogy amerikai cegeknek Magyarorszagon van a "kozponti magja"? :)
Eleve minden idozonat le kell fedniuk a megfelelo hatekonysag erdekeben.
Egy Google-nek pl. tobb szaz fejleszo csapata van vilagszerte, Magyarorszagon GCP es generativ AI a fo fokusz, pont mostanaban volt Petra Viola interju az indexen:
Ha a magyar IT akkora penge lenne, akkor ITT LENNE a központi magja, nem Amerikában!
Van még valami mondanivalód?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!