Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire más kkv-nál dolgozni,...

Mennyire más kkv-nál dolgozni, mint multinál?

Figyelt kérdés

2023. okt. 24. 23:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Ezt ugy kell elképzelni, hogy egy kkvnál van max 10 fejlesztő amiből egy leszel te, egy multinál meg 200 csak az adott projekten. Nyilván nem nehéz belátni mit okoz ez."

Nem igy kell. Multinal ugyanugy megvan a lehetoseg akar 2-3 fos projekteken dolgozni, mint 200-300 fosokon. Hegeszthetsz pl. valami szar internal toolt a HR-nek, vagy dolgozhatsz tobb szazmillio felhasznalos elosztott rendszereken. Mozoghatsz csapatok, projektek, orgok, orszagok kozott akar. Kkv-nal erre nincs lehetoseg.

2023. okt. 25. 11:44
 12/22 anonim ***** válasza:
42%

11: Van olyan kkv ahol több projekt van ugyan úgy szal ha akarsz te pont ugyan úgy mozoghatsz ott is.

Abban ugyan igazad van, hogy nem minden projekt 200-300 fös, de általában nem is 2-3 fös, multinál jellemző a (fölösleges) overhead a projekteken, és csak a semmit tevők (managment etc.) száma egy projekten több mint az a 3 amit te emlegetsz, még egy lutri toolnál is. Max akkor van ilyen 1-2 fős ha kiegészítő munkát végzel hackathon meg hasonló BS nevén, de ez nem a cég fő profilja, így igazából irreleváns ebből a szempontból.

2023. okt. 25. 12:04
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

#10: már megint projektálsz és fa.szságokat állítasz.

Nem dolgoztam KKV-nál az igaz, DE! több kkv-nál is voltam interjún az elmúlt 10 évben amióta dolgozom és a helyek kb. harmadánál az ajánlatadásnál megjegyezték, hogy nem jelentenének be teljes bérrel. Ezek mind Budapesten történtek 50-100 fős KKV-knál. Mondanom sem kell, hogy nem fogadtam el az ajánlatokat, de ettől függetlenül a tapasztalatom valós a bejelentéssel kapcsolatban. Másrészt vannak barátaim, rokonaim akik ilyen szutyok magyar hátterű cégeknél dolgoznak és többen panaszkodnak a szürkefoglalkoztatásra és nem építőipari szakmunkásokról beszélek, akiket Szabolcsból buszoztatnak hetente. Kedvencem az a haverom, aki egy Tiborcz-hoz köthető KKV-nál dolgozik és minimálbérre van bejelentve, mint Stratégiai beszerző :D Ha nem mutatja meg az utalás összegét a mobilbankjában én nem hittem volna el :D

Egyébként nem minden multi több száz vagy több ezer fős, én most egy 60 fős amerikai cégnél dolgozok mint Financial Business Partner bruttó 1,4 millióért + 13. havi, jutalom, cafeteria, magáneü. biztosítás, ÖNYP. A kis létszám miatt van ráhatásom a cég működésére erősen. Mutass egy KKV-t ahol adnak ennyi pénzt nem vezetőként hanem sima alkalmazottként.

2023. okt. 25. 12:05
 14/22 anonim ***** válasza:

"Van olyan kkv ahol több projekt van ugyan úgy szal ha akarsz te pont ugyan úgy mozoghatsz ott is"

Nem, nem ugyanugy, sokkal kevesebb a lehetoseg. Egy kkv-nal van max nehany projekt, egy multinal lehet tobb ezer akar.

2023. okt. 25. 12:22
 15/22 anonim ***** válasza:
28%

#13 Ne zavarjon, hogy #10-et nem én írtam (#7 vagyok), szóval a "már megint projektálsz" nem áll meg.

Amúgy ha ez a tapasztalatod, akkor elég furcsa helyekre jelentkezel. Nekem eddig 6 munkahelyem volt, ebből 3 KKV volt és mindenhol be voltam jelentve, fel sem merült a szürke vagy fekete foglalkoztatás. Még a legelső helyen sem, ami pedig egy 5 fős garázscég volt.

Egy 60 fős céget meg ne hívjunk már multinak, mert nem az, még ha esetleg több országban is tevékenykedik.

"Mutass egy KKV-t ahol adnak ennyi pénzt nem vezetőként hanem sima alkalmazottként."

Pl az előző munkahelyemen. Senior fejlesztők 1,6 - 1,8 bruttót kaptunk, alkalmazottként.

2023. okt. 25. 12:31
 16/22 anonim ***** válasza:
Ahogy már írták, multinál adott minden lehetőség, ami kkv-nál is, kkv-nál viszont nem adott minden lehetőség, ami multinál. Emellett gyengébben fizet és nincs presztizsértéke CV-n.
2023. okt. 25. 12:58
 17/22 anonim ***** válasza:
49%
Kkv egy frissen 8 millió dollár befektetést kapott AI startup meg egy megváltozott munkaképességűeket rabszolgaként kezelő varróüzem is. Multinak dolgozhatsz alelnökként egy regionális központban vagy húzogathatsz csavarokat egy szalag mellett. Ennyi változóból erre nincs válasz.
2023. okt. 25. 13:22
 18/22 A kérdező kommentje:
Melyik a keményebb? Egy multinál nagyobb a hajtás? Vagy inkább a kkv, mert ott többféle feladat zúdul egy ember nyakára?
2023. okt. 25. 15:24
 19/22 anonim ***** válasza:
95%
Mindkettőnél lehet hajtás és lazaság is. De pl. KKV-nál tutira nincs olyan, hogy "ezt és ezt a szubjektív mérőszámot teljesítened kell, mert különben fejlesztendő státuszt kapsz"
2023. okt. 25. 16:15
 20/22 anonim ***** válasza:
46%
14: jah nyilván több ezer projekt között akarsz ugrálgatni, elégé életszagú a példád, nem elég neked 3-4 között ugrálgatni arra a pár évre amíg egy adott cégnél vagy.
2023. okt. 25. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!