Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A programozós interjúkon...

A programozós interjúkon tényleg ennyire elvárás az algoritmusok fejből leprogramozása rövid idő alatt?

Figyelt kérdés

Már a második interjún hasaltam el emiatt. Nyáron végeztem, de képtelen vagyok munkát találni.

Na de a lényeg: a legtöbb interjúztatós feladat, hogy adnak egy problémát, amire az esetek 90%-ban rálehet húzni egy-egy nevesebb algoritmust. Eddig nincs is probléma, egyetem alatt tudtam az összeset, és általában kitalálom milyen algoritmus jó egy-egy problémára. Most is egy kis rávezetés után is tudtam, hogy pl. Dijkstra-ról van szó, úgy hogy 2 éve használtam utoljára.

Viszont azóta egyszer nem került elő. És az interjúztató elvárta, hogy a 0-ról implementáljak neki egy működő megoldást, 30 perc alatt. A pseudokódot nem fogadta el, pedig az ment volna.

Az első interjúmon Ford-Fulkerson algoritmus volt, azt is tudtam. De azt pl. Mindig papíron csináltuk, és interjún meg elvárták, hogy programozgassak előttük, 20 perc alatt... nekem ez így nem megy. Gondolkozom, hogy elkezdek egy másik szakmát/egyetemet, mert július óta nem találok munkát.

2023. okt. 16. 14:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%
cool story bro
2023. okt. 16. 17:17
 12/19 A kérdező kommentje:

Cég nevet nem fogok mondani, hisz kb. egyből befognak tudni azonosítani. Már így is elég valószínű hogy tudják az illetékesek, hogy ki írta ki a kérdést, ha esetleg nézik az oldalt.

Na ha nem tűnik validnak a kérdés akkor az jó jel, vagy legalábbis bíztató, hogy tényleg olyan sz*r helyzetbe voltam, hogy hátha csak ennél már jobb lesz.

2023. okt. 16. 17:51
 13/19 anonim ***** válasza:
51%
Johet privatban a ceg.
2023. okt. 16. 17:59
 14/19 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező, milyen algoritmusok vannak még?

Én nem jutok be az egyetemre, viszont képezném magam amennyire módom van rá.

Örülnék ha írnál még néhányat, hogy rá guglizhassak.

köszönöm előre is.

2023. okt. 16. 18:18
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én régebbi interjúim során nem nagyon találkoztam ezekkel. Általában valami konkrét feladatot adott a cég amit meg kellett oldani, ami logikádat tesztelte meg a programozási skilljeidet.

Őszintén az algoritmus interjúknak nem látom értelmét, mert az ahhoz vezet h az illető bemagolja az algoritmusokat és semmit nem mond el arról hogy mennyire alkalmas a feladatra.

2023. okt. 16. 18:45
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Küldd el nekem is a céget privátban kérdező, köszönöm szépen!
2023. okt. 16. 18:56
 17/19 anonim ***** válasza:
34%
Interjuzz tobbet, nekem volt olyan hogy egyik cegnel minden fost kertek, le is kodoltam nekik, adtak 1.5 br ajanlatot, masik cegnel csak szakmai tapasztalat es beszelgetes alapjan adtak 1.8br ajanlatot. Egy sor kodot se kellett irjak, csak beszelgessek, feladatot oldjak pszeudokodban de azt is csak fejben...
2023. okt. 16. 20:16
 18/19 anonim válasza:
32%

Soha nem hallottam ilyenrol, es en is IT-ben vagyok, bar adatelemzokent.

Hogy programozokent keptelen vagy munkat talalni, szinten eleg hihetetlen. De ket interju meg semmi.

2023. okt. 18. 18:42
 19/19 anonim ***** válasza:
51%
Hány helyre jelentkeztél, hány interjúd volt, milyen melókra jelentkezel, milyen nyelvtudásod van, van-e szakmai tapasztalatod? Ezeket jó lenne tudni, ezek nélkül nem tudjuk eldönteni, hogy mi lehet a hiba, egy dolog viszont fix. Juniorból nincs munkaerőhiány, az hogy nem vesznek fel az nem a te hibád. Tökmind1 hogy szerepelsz interjún, írhatsz 100%-os teszteket stb... ha valaki jobb,gyorsabb nálad akkor őt fogják felvenni. Jelentkező meg van bőven, tudom mert IT recruiterként dolgozok. Szerintem még korai lenne feladni, gyanítom nem jelentkezel elég helyre... manapság látom hogy az emberek ilyen 5-10 helyre küldik el a CV-t havonta.... ez lófa** habbal, minimum 100-ra érdemes elküldeni.
2023. okt. 19. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!