Váltanátok munkahelyet a jobb munka körülmények miatt úgy, hogy kevesebb lenne a fizetésetek?
Ha munkáról van szó, mindennek ára van. De tényleg mindennek. Ára van annak is, hogy közelebb van a munkahely és ráérsz reggel negyed órával később kelni. Kitalálod, neked ez mennyit ér meg és ha annyival kevesebbet kínálnak, mint a mostani helyen, akkor egálban vagy. De ugyanígy van ára annak, hogy mennyire paraszt a főnököd: ha az új sokkal nagyobb tahónak tűnik, de mondjuk kétszer annyi a fizud, el fogod viselni.
Ez a dolog egyik része. A másik az, hogy mennyi pénzre van szükséged. Mondjuk meghozod a döntést: neked úgy személy szerint megér mínusz havi negyvenet az, hogy nem reggel 6-kor kell kelned, csak 7-kor és ugyanúgy odaérsz. Viszont mivel későnkelő típus vagy, a 7-es ébresztő már teljesen okés, nem is kell hozzá órát állítani, kipihenten, magadtól ébredsz és egész nap kiegyensúlyozott vagy. De ha a mínusz negyvenből már nem tudod kicsengetni a lakáshiteledet, akkor b***hatod az egészet, meg kell erőszakolnod magadat minden áldott nap a 6-os keléssel.
Én ezt csináltam, 15%-ot adtam le a fizetésemből, amit fél éven belül -5%-ra tornásztam vissza (viszont az infláció azóta ugye elvitte sajnos a visszatornászást…).
Több home ofice, kevesebb stressz, értelmesebb munka, jobb karrierkilátások. Ezért csinàltam (karriert vàltottam).
Én váltottam már bunkó főnök miatt olyan munkára, ami kevesebbet fizetett (bár igaz, hogy nem sokkal). Sajnos maga a munka sem tetszett, és későn derült ki, hogy a főnök se sokkal jobb, csak más okból nem jövünk ki egymással...
Hozzá kell tennem, hogy arról a helyről próbaidőn belül elküldtek, így viszont belefutottam abba a munkába, ahol ma is dolgozom, azaz ahonnan eljöttem szülni és jó esetben vissza is térhetek 😀
Ezt a munkát élveztem eddig a legjobban, a kollégákkal/főnökökkel is nagyon jól kijövök általában, a pénz is magasan itt a legjobb, szóval szerintem mindennek oka van, és mindennek így kellett történnie, ahogy történt, különben nem jött volna szembe ez a lehetőség :)
Attól függ, mennyivel kevesebb és konkrétan milyen jobb munkakörülményekről van szó.
Én váltottam egy extrém stresszes és rossz vezetőségű munkahelyről, ahol kiemelt bérpótlékot fizettek a körülmények miatt. De már idegileg ki voltam készülve és hiába hajtogattam magamnak, hogy a gyerekek miatt kell a pénz, de a gyereknek egy normális anyuka is kell.
Váltottam. Az új munkahelyen 100 ezerrel kevesebbet keresek, viszont nagyon jó a vezetőség és a munkatársak is, a munkát is örömmel végzem. A pénzből kijövünk így is, nem bántam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!