Mit tehetnek ha nem megyek bele a szerződés módosításba a munkahelyemen?
Terhesen vagyok itthon táppénzen és a mai nap a fülembe jutott, hogy szakítsák rá, hogy meg fognak keresni a munkahelyemről, hogy a határozatlan szerződésemet határozottra módosítsák. Vagyis ezt szeretnék, de ugye ehhez elvileg a beleegyezésem kell. Nyilván nem fogok bele egyezni, mert házvásárlás előtt vagyunk itt a születendő baba is, biztos nem megyek bele mert nyilván jobb esélyeim vannak egy hitelre is határozatlan szerződéssel meg stb . ( de javítsatok ki légyszi ha tévednék) szóval ilyenkor mit tudnak velem csinálni ha nem megyek bele vagy egyáltalán meg tudjak csinálni a hátam mögött ? Vagy ki tudnak rúgni esetleg valahogy?
Egy másik kolléga van határozott szerződéssel, és őt akarjak “helyettem” határozatlanra (de ő amúgy egy szintén terhes, jobban mondva már megszült hölgy helyén van)
Kicsit kétségbe estem, hogy őszinte legyek. És kicsit bánt is a dolog …
Semmit. Nem teheti meg. Ne írj alá semmit, viszont számíts rá hogy szülés után nem várnak vissza.
Ha nincs határozatlan idejű szerződésed, pórul jarhatsz sajnos. Mióta vagy a cégnél? Ugye már lejárt a próbaidőd?
Le igen, majdnem 2 éve voltam a cégnél, mikor eljöttem táppénzre a terhességgel.
24 éves vagyok szóval suli után ez volt a második munkahelyem.
Állami cég egyébként.
Hát ha 2 év után kirúgnak az már nem fájna annyira, mintha most köpnének bele a levesembe.
De köszönöm a válaszokat azért meg nyugodtam, hogy védve vagyok. Csak nem értem velem miért csináljak, a másik hölgyet nem piszkálták érdekes módon, pedig ő egy éve se volt talán ott mikor elment táppénzre egyik napról a másikra. Én normálisan jelentettem, dolgoztam utána meg hónapokat. Szóval nem tartom túl korrektnek.
Ettől függetlenül feltételezésre nem alapíthat jogot sem bank, sem senki más. Tehát olyan igazolást nem fog kiadni egy munkáltató sem, hogy 2 év múlva kirúgja a dolgozóját. Ha ennek ellekezőjét te komolyan gondolod, akkor ott nagy bajok vannak.
"Mit tehetnek ha nem megyek bele a szerződés módosításba a munkahelyemen"
Felmondhatják a jogviszonyodat, amihez megfelelő indok szükséges. Ha nincs megfelelő indok, akkor nem mondhatják fel.
Te most felmondási "tilalom" alatt állsz, tehát úgymond "védve" vagy. Nincs okod aggódni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!