Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha kezdek egy munkahelyen...

Ha kezdek egy munkahelyen jövőhéten, szerződést azt mikor kell aláírni?

Figyelt kérdés
Alá kellett volna már vagy első munkanapon majd?
2023. júl. 21. 14:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Első munkanap, egkésőbb munkábalépés előtt, de a gyakorlat az, hogy azon a héten szokták aláíratni.
2023. júl. 21. 14:51
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
Első munkanapon, mondjuk egy operátori szintű melónál. Kvalifkáltabb helyen akár előre sem kizárt
2023. júl. 21. 14:55
 3/6 anonim ***** válasza:
65%
Jó pár héttel előtte illik aláírni - de legalábbis tudnod kell, hogy mit fogsz aláírni. Ha legalább 1 héttel a munkába lépés előtt nem látom a szerződést akkor már verem az asztalt meg hívogatom a HR-est, hogy legalább egy szerződéstervezetet küldjön.
2023. júl. 21. 15:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Első munkanap volt az eddigi munkahelyeimen. Minek előtte hetekkel? Fizu, munkaidő, feladatok és az egyéb fontosabb dolgok előtte interjún le vannak egyeztetve, amikor küldik az ajánlatot ott az email hogy mi a megállapodás. Legalábbis engem sose ért meglepetés eddig a szerződés kapcsán, azt írták bele amiket előtte megbeszéltünk. Ha valami mégis eltérne lehet ott kérni a javítást egyből.
2023. júl. 21. 15:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Lementek az interjús körök, gondolkodtak, felhívnak hogy felvennének, elküldik az ajánlatot. Egy héten belül visszajelzek, hogy elfogadom. Ezután kötjük a szerződést. (Nálam a felvételi novemberben kezdődött, februárban akartam kezdeni, decemberben aláírtam mindent, amit kellett)

/egyetemista voltam, gyakornoknak vettek fel nagy multihoz ja és minden online ment, az interjúk is/

2023. júl. 21. 17:33
 6/6 anonim ***** válasza:

"Ha kezdek egy munkahelyen jövőhéten, szerződést azt mikor kell aláírni?"

Többnyire a munkába állás előtt bármikor, vagy a munkába állás napján.

Az sem lehetetlen, hogy pár napot várnod kell rá. Ez még nem vészes dolog.

A Munka Törvénykönyvében van egy olyan rendelkezés, miszerint a munkavállaló következmények nélkül felmondhatja a munkaviszonyát arra hivatkozva, hogy nem kapott írott szerződést a munkáltatójától. Erre a munkába állását követő 30 napon belül van csak lehetősége. A határidő jogvesztő!

Azért kezdjük el aggódni, ha 1 héten belül nem tolják az orrod alá a szerződést!

2023. júl. 22. 06:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!