Mi a jobb taktika szerintetek?
Az elmúlt pár évben relatíve sok helyen dolgoztam, nem túl sok időt, tehát elvileg papíron jól mutat a CV-ben a "sok" munkahely felsorolása, de sok helyen utáljak a jobb hoggingot. Így akkor célra vezetőbb csak egy, vagy két munkahelyet beleírni, és hosszabb munkaidőket megadni?
Van jelenleg munkám, csak ma elkövettem olyan hibákat, ami miatt sanszos, hogy olyan sokáig nem, illetve a fizetés is elég szar, tehát egyébként is nyitott szemmel járok, így ha akadna jobb fizuért, akkor dobbantanék amúgy is. Nem akarok teljesen felkészületlenül állni, ha kirúgnának.
Szerintem is így gondolhatja a munkáltatók többsége.
Valóban nem feltétlen pályázok olyanra, de ha egyszer olyan pozícióba kerülök, és érdekelne a dolog, akkor megpróbálnám.
Ilyen 2-3-4 hónapos munkaviszonyokat fölösleges beleírni. De még a fél éveset is csak akkor, ha az összesen ledoglozott éveidhez képest az a fél év akkora volumen, hogy feltűnő a hiánya.
Példa, ha dolgoztál 1 évet, 2x fél évet meg még egy évet összesen, akkor ja, mondhatni kénytelen vagy beleírni. De ha dolgoztál 1 évet, 2x fél évet, majd 3 évet, 2 évet és megint 5-6 hónapot egy helyen, akkor az utóbbit én már nem írnám bele.
Nekem összesen 13 munkahelyen volt munkaviszonyom az elmúlt 10 évben, ezekből 6 van a CV-mben, mivel a fele próbaidős felmondás volt.
Nekem a 11 évem 10 munkahelyét, amiben ismétlődések, cégen belüli váltások is vannak, sikerül minden egyes jelentkezéskor letornázni 8-ra, 6-ra. Ami irreleváns, vagy tènyleg gáz, túl rövid, kihagyom. Utóbbi néha dilemma, mert van amikor pont ezek a rövidek lennének relevánsak.
Mindezek ellenére 3. hónapra nem járok sikerrel szóval csak ügyesen. Csak időközben engem ki is rúgtak, kreált hibákra hivatkozva... őszintén szólva nem tudom mi kell már ezeknek. Vérszemet kaptak, kicsit sok lett a jelentkező, legrosszabb esetben is frissen végzettekkel meg lehet tölteni minden helyet. Szóval, csak ügyesen.
A job hopper tudomásom szerint pont az, aki próbaidő, betanulási időszak alatt váltogat, hogy ne is kelljen dolgoznia. Hát, ha ettől a típustól, ami a munkások kb. 1%-a lehet, rettegnek a vállalatok, ahhoz megint csak gratulálni tudok.
Az én munkahelyeimen az utóbbi időszakban hamarabb változott meg minden, csapatok, munkakörök, volt hogy a cég is, mint hogy én dobbantottam volna. Volt hogy egy leépítés is benne volt a pakliban, és az elől szerettem volna elmenekülni, hogy ne én járjak a legrosszabbul. Sajnos nem sikerült, minket 1 évvel később ért utól az átszervezés, utána pokollá vált minden napunk. Ilyenkor mit várnak? Maradjunk akkor is, ha összedőlt a ház? Tényleg, ennyire csak a lojalitás számít? Az ilyen ember dolgozik többet vagy mi a franc?
Ahol pedig 1-1,5 év a betanulási idő ott rossz a processz. Egyébként is zseniket keresnek mindenhova, és mélyvízes oktatással kezdenek. A betanítás ideje is lejárt 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!