Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szeretnék bekerülni akármilyen...

Pepito100000000000 kérdése:

Szeretnék bekerülni akármilyen SSC-be, szakirányú végzettség és tapasztalat nélkül hogy tudnám megoldani? Mi a jó taktika?

Figyelt kérdés

Vegyipari mérnök BSC-m van, és egy erős közép angolom. 28/F

Mérnökként dolgoztam az elmúlt 3 évben az egyik nagy hazai gyógyszergyàrban, de aránytalanul kevés a fizetés az elvárt tudás és a felelősséghez képest, ezért arra gondoltam hogy belevágnék az irodista létbe. A környezetemben mindenki ilyesmivel foglalkozik,mindenféle nem releváns diplomával csinálják ezt, ezért gondoltam, hogy nekem is jó lenne. Viszont akárhány helyre passzoltam be a CV-m, nem hívtak be. Mire kéne fókuszálnom az önéletrajzban?

2022. febr. 6. 20:33
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Nem látjuk az önéletrajzot, nem tudjuk mi a gond vele. Mivel nincs érdemi tudás, csak a diploma megléte így a nyelvre és egyéb olyan képességekre kellene összpontosítani, amire szükségük lehet. Pl. magas szintű excel, második nyelv stb.
2022. febr. 6. 21:24
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

Belépő szint a felsőfokú nyelvvizsga legalább egy nyelvből, ha az nincs meg egyből kukázzák önéletrajzod.

Utána tesztelik interjún, hogy tudsz-e beszélni az adott nyelven.

2022. febr. 6. 21:35
 3/7 anonim ***** válasza:
24%
Én hagynám ezt az irodista dolgot. A fizikai munka az igazi munka, nem az irodista kávézgatás. Én a helyedben valami olyat választanék aminek van értelme Pl méhész.
2022. febr. 7. 08:38
 4/7 anonim ***** válasza:
80%

Pedig a végzettséged bizonyos területeken keresett, pláne, hogy gyógyszercégnél szerzett tapasztalatod is van.

Így látatlanban arra tudnék tippelni, hogy az angol nyelvű önéletrajz megfogalmazásban vagy nyelvtanilag hibás, gyenge, így én megírnám magyarul, amit akarok, hogy benne legyen és lefordíttatnám egy profi fordítóval pár ezerért és akkor be vagy biztosítva ezen a fronton.

2022. febr. 7. 13:31
 5/7 anonim ***** válasza:
4: vannak kevésbé jól fizető mérnök szakmák nem csak ez ilyen, pl: epitesz mernoki sem nagy cucc ilyen szempontból.
2022. febr. 7. 16:09
 6/7 anonim ***** válasza:
A 2-esnek nincs igaza, semmilyen nyelvvizsgát nem várnak el, csakis nyelvtudást, amit már a CV-d is tükröz, de általában telefonos interjún 5 perc alatt leszűrik. Elég sok SSC-ben dolgoztam már, de még sosem kértek tőlem nyelvvizsgát 😂
2022. febr. 7. 16:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, a beszélt nyelv fontos, a nyelvvizsga csak papír. A beszélt/írott angolod nem tudom milyen, de mindenképpen rágyúrnék kicsit, hogy jól menjen, tudj kérdésekre válaszolni a végzettségedről, eddigi munkádról, hogy most milyen lehetőséget keresel, miért akarsz váltani, etc. Sok SSC-nél mivel a cég belső kommunikációs nyelve az angol - pl. Exxon, BT, BP, stb. - ezért a teljes interjú angol, így fontos, hogy egy egyszerű interjút teljes egészében angolul le tudj nyomni.

Ami még fontos legtöbb helyen, az az erős, magabiztos excel tudás. Ha ezzel nem rendelkezel, akkor otthon is nagyon egyszerű képezni magad, rengeteg oktatóvideót lehet róla találni.

Ha pénzügyi terület a cél, akkor az SAP ismerete is előny, ez is olyasmi, aminek legalább az alapjait meg lehet otthon tanulni internetről és nagyon sokat számít.

Az önéltrajzodban lehet tényleg van valami hiba/hiány, ami miatt nem hívnak, egy hozzáértőbb/pro angolos ismerőssel azért átnézetném a helyedben.

2022. febr. 8. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!