Tényleg életképtelen lennék?
Nemrég fejeztem be az egyetemet. Még nem sikerült munkát találnom, pedig rengeteg helyet megpályáztam és állásinterjúkra is jártam szépen sorban. De sehonnan nem hívtak vissza.
Barátnőm szerint életképtelen vagyok. Egyszerűen mert szar a kommunikációs képességem és szorongok.
Nem tudok jól beszélni se magyarul se angolul, ha stresszhelyzetben vagyok.
IT munkákról van szó, nagyrészt programozás.
Ja és azt mondja el kéne mennem mekibe hogy ne a szüleimen élősködjek, oda biztos felvesznek...
Kövesd a sokéves receptet és menj el egy IT service desk-re dolgozni. Az ilyen jellegű munkák legalja, de legalább _munka_ tapasztalatot ad, még ha nem is szakmait. Ha szerencséd van közben is tréningezhetsz, gyűjthetsz certifikátokat, ha nincs, akkor is találhatsz közben egy kezdő pozit.
Ha barátnő = csajod, az szerintem is megérne egy beszélgetést, mielőtt félremennek a dolgok.
Jobbak? Mihez képest? Mi a jó? :) Javarészt egyébként is online mennek a dolgok, nem kell telefonálgatni. De ha kell, és sz*rul megy, majd mondják, nem? Nem fog sz*rul menni és ilyet mondani se fognak, mert kell az ember, olyan meg alig van aki ért is hozzá.
A komolyabb, pl network helpdeskeken meg alapból hibajegyeket meg automatikus hibaüzeneteket kell kezelni, diagnosztikát futtatni, a legkevesebb része a munkának a "kommunikáció"...
Barátnő... az ilyen nem barátnő, aki nem áll melléd, hanem kurótárs, és a pénzedért van veled.
Másik pedig, minden ember személyísége más, és lesz olyan hely, ahol örülni fognak neked. Kitartás, és ne add fel. Esetleg az önéletrajzodba írd bele, hogy kicsit félénkebb típus vagy, lesz olyan hely, ahová felvesznek. Sok sikert. Barátnőt pedig cseréld le olyanra, aki melléd áll, és nem sérteget a bajban. Nem akkor kell az ember mellé állni amikor dől a lé, hanem amikor nincs.. De az keveseknek megy.
Zárójelben megjegyezném hogy a legtöbb munkahelyen, de az ilyen IT, pénzügy, mérnöki stb területen meg különösen, egyenesen hátrány tud lenni ha valaki túl sokat beszél, vagy nincs el magában órakig csöndben. Ha van munka akkor azért, hogy csinálja, ha nincs, akkor meg azért hogy a többieket legalább ne zavarja a munkában.
Olyan extrém esetekkel is találkoztam ahol egyenesen az elkerülő személyiségzavar vagy bizonyos fokú autizmus az ELŐNY és még azt is kinézik maguk közül aki egyáltalán csak meg akar konzultálni dolgokat. Na ilyen helyet nem kívánok senkinek de hogy 'kevésbé kommunikatìvként' semmilyen hátrány nem fog érni, az fix. Ha ér, az más miatt lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!