Tényleg életképtelen lennék?
Nemrég fejeztem be az egyetemet. Még nem sikerült munkát találnom, pedig rengeteg helyet megpályáztam és állásinterjúkra is jártam szépen sorban. De sehonnan nem hívtak vissza.
Barátnőm szerint életképtelen vagyok. Egyszerűen mert szar a kommunikációs képességem és szorongok.
Nem tudok jól beszélni se magyarul se angolul, ha stresszhelyzetben vagyok.
IT munkákról van szó, nagyrészt programozás.
Ja és azt mondja el kéne mennem mekibe hogy ne a szüleimen élősködjek, oda biztos felvesznek...
Próbálkozz gyakornok (intern) pozikat pályázni.
Ha nincs LinkedIn profilod, csinálj gyorsan és minden skillt állíts be, amit nagyjából tudsz.
Viszont nem tudok szó nélkül a párod mellett elmenni. Érzéketlen nagyon...
Az a vicc az ilyen sztorikban, mikor ezek a fiatal kis puniellák ekézik a fa_zit egy élethelyzetben (vagy fordítva), hogy ezekkel a kijelentésekkel legalább olyan szinten minősítik saját magukat, mint a másikat. :D Bónuszként a szemellenzőjét is dobálja, hogy jéé nekem ilyen is van.
Patkány köldökszemű nő, hagyd ott a francba. Munkahelyed meg előbb-utóbb lesz. Nézd meg a privát üzeneteidet.
Nem életképtelenség hanem tapasztalatlanság.
Ha csak kötelező szakmai gyakorlatod van akkor az azt jelenti hogy kb 0 kilométeres kezdő vagy és így nagyon nehéz most munkát találni, mert egy egyetemi gyakornok feleennyi pénzért tudja ugyanazt mint te.
Próbálj meg graduate programban részt venni, vagy jelentkezz msc re és keress gyakornoki helyet, ezekre jóval könnyebb bejutni.
Barátnőd meg… őszintén ilyet ha nekem valaki a fejemhez vágna nem biztos hogy akarnék vele tovább kapcsolatba lenni.
A barátnőd a maradék önbizalmad is lerombolja, helyedben elgondolkoznék, miért vagy vele együtt.
Amennyiben tanulmányaid mellett nem dolgoztál évekig gyakornokként, nehéz munkát találni, mert mindenhol talpraesett, szakmai tudással rendelkező munkaerőt keresnek. Hogyha kommunikáció készséged is rossz, akkor hatványozódik a probléma és így érthető, miért volt sok interjúd sikertelen.
Légy kitartó, idővel kevésbé fogsz szorongni és könnyebb lesz. Szakmailag pedig fejleszd magad, junior pozíciókat pályázz és nézz utána minden kifejezésnek, amit leírnak a hírdetésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!