Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire éri meg agrármérnőkne...

Mennyire éri meg agrármérnőknek tanulni és aztán ebben elhelyezkedni?Vagy inkább állatorvos?

Figyelt kérdés

Szóval az lenne a kérdésem hogy mennyire éri meg mezőgazdaságban elhelyezkedni egy agrármérnőki diploma megszerzése után?Mennyire keresnek jól?Itt leginkább növénytermesztésre gondolok(Saját vállalkozásba mivel vannak saját földek)

VAGY

inkább állatorvos érné meg jobban?

Igazából mindkettőt imàdnám és nem tudok dönteni,mindkettőnek van előnye és hátránya és erre lennék kíváncsi hogy mit gondoltok?

Legfőképp azok véleményét várom aki egyik másikba belelát és mit gondol róla?

De bárki véleményét szívesen fogadom

2023. okt. 2. 20:43
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Azt kb úgy hívják hogy napszámos,ennek köze sincs hozzá,mikor saját magad vagy a főnök
2023. okt. 4. 19:23
 12/22 anonim ***** válasza:

Mezőgazdaságban dolgozom 15 éve, de nem agrármérnökként.

A 100 hektáros gazdaság kicsinek mondható. Ha van 3 fajta növényed ( vetsz 30 hektár kukoricát, 30 hektár búzát és 40 hektár repcét) akkor pl 1 max 2 nap alatt elveted áprilisban a kukoricát, 1 nap alatt októberben a búzát és 2 nap augusztusban a repce). Egy nap alatt le is aratod. Akkor milyen nagy pörgésre számítasz?

A cég ahol dolgozom 1000 hektáron gazdálkodik, még ez sem számít hű de nagynak. Itt a legtöbbet a traktoros pörög nem a mérnök.

Nincsenek projektek amikre te gondolsz. Olyan amin mondjuk hetekig dolgozol. Nem úgy van hogy hetekig foglalkozunk egy dologgal hanem folyamatosan csinálunk mindent.

2023. okt. 8. 07:52
 13/22 anonim ***** válasza:

12 vagyok

Mi felénk a 100 hektáros gazdáknak van munkahelye és emellett viszik a 100 hektár művelést.

2023. okt. 8. 07:55
 14/22 anonim ***** válasza:
Ha van legalább több száz hektar ami a tied lesz akkor megerheti az agrár mérnök. Másnak elmenni alkalmazottnak meg sztem nem.
2023. okt. 8. 07:58
 15/22 A kérdező kommentje:

Szerintem itt sokan félreértik a dolgot.

Saját vállalkozásban szeretném ezt csinálni,saját földekkel,mint ahogy fent is említettem,én is szeretnék benne dolgozni mint munkás,csak agrármérnöki diplomát jó lenne megszerezni mivel ezzel tudnék projektekre is pályázni,ha arról van szó.

Most az a 100 hektár nem konkrét terv csak egy elképzelésnek írtam hogy annyival már szépen lehet gazdálkodni.Nagy viszonyítási alapom nincs de szerintem kezdetben ez bőven elég.

2023. okt. 8. 11:43
 16/22 anonim ***** válasza:

Szerintem a pályázatokhoz pont nem kell agrármérnöknek lenni. Nálunk nem azok csinálják a cégnél a mezőgazdasági pályázatokat. A főkönyvelő meg az ügyvédek.

De ha te leszel a munkás, én inkább növényorvosi diplomát szereznék, mert akkor te magad írhatnád fel a recepteket magadnak a permetezésekhez, és képben lennél mit szabad és mit nem. Tudnád vezetni a gazdálkodási naplót, az e-permetezési naplót stb… erre ugye amúgy szakirányítót kell fogadni.

2023. okt. 8. 11:49
 17/22 anonim ***** válasza:
Amúgy hogy szerzel földeket? Vagy van már?
2023. okt. 8. 11:50
 18/22 A kérdező kommentje:

#16 igen,ha esetleg a mezőgazdaságban szeretnék lenni,akkor agràrmérnőki után eltudnám végezni a növényorvost.A növényorvas csak mesterképzésként lehet elvégezni mondjuk az agrárménök után.

De igen ez lenne a terv.

#17 igen elég szép számban van,igaz hogy nem 100 hektár de azért van bőven.+Van tökém.

De igazából ez lenne a kisebb gond,mert ha feltudnám mérni hogy melyik lenne a legjobb számomra ,meg melyik éri meg akkor màr akadály nem lenne.

2023. okt. 8. 12:00
 19/22 anonim ***** válasza:

Ha sok saját föld van és ezzel foglalkoznál, akkor agrárérnöki képzés. Ezzel támogatásra is több pontot kapsz.

Ha szabadúszó vagy, akkor inkább állatorvosit.

Több a gazdag, szabadidővel rendelkező állatorvos, mint agrármérnök.

Ha mégis szeretnél egy agrármérnökit, akkor azt levelezős is megcsinálhatod. (3,5 év. Sok osztálytársam volt 30+X éves, akik már dolgoztak és úgy végezték el.)

Állatorvosit már nem igazán tudnál később elvégezni.

2023. okt. 8. 18:22
 20/22 A kérdező kommentje:

#19 úgyenerre a dologra jutottam énis:DD

De örülök hogy màsis megerősiti hogy nem nettó baromság🙏

2023. okt. 8. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!