Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri-e a mai világban...

Megéri-e a mai világban állatorvosnak menni?

Figyelt kérdés

DE csak az egzozikus állotok gyógyítására specializált állatorvosra gondoltam.

Egyik legnagyobb álmam az hogy állatkerti állatorvis legyek.

Van rá esélyem is és szívesen kitanulnám. De az a baj hogy mindig elbizonytalanodok. Úgyani hazánkban (Magyar országon) nem olyan sok állatkert van és egyáltalán nem biztos hogy sikerül elérnem a célom. Hiszen nagyon nem könnyű. Erről mi a véleményetek?

Fizetés milyen lehet?

Külföldön elfogadják az állatorvosi diplomát?

(16 éves vagyok. Szerintetek megéri ez a cél mellet kiállni és megvalósítani? Vagy inkább válaszak más végzettséget.)

16/F

2023. ápr. 3. 18:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy "egzotikus állatorvos".

Az állatorvosi egyetem elvégzése után, már orvosként, lehetséges specializálódni.

2023. ápr. 3. 22:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen, honositas utan es esetleg nehany kiegeszito vizsgaval elfogadjak (orszagonkent kulonbozik).
2023. ápr. 3. 22:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
@1 van egzotikus allatorvos, itt egy csodas malaj no az allatorvos, nagyon egzotikus :D
2023. ápr. 3. 22:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Kérdező - a legfontosabb feltétele az ilyen karriernek:

A szagokat hosszabb távon is jól bírod?

Ami az esetleges szociális kapcsolataidat illeti munka után: Szeretsz naponta fürdeni?

2023. ápr. 4. 05:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal jobban jársz ha maradsz sima házikedvences állatorvos.

Végtelen pénzt kereshetsz itthon is.

Most hogy már sok fiatalnak átmosták az agyát, rengetegen gyerekpótleknak vesznek mindenfele túltenyésztett korcsot, amit lehet gondozni, mint a tamagocsit, mert mindig van valami baja.

Szerintem a jövő inkább ebben van, mint az állatkertben.

2023. ápr. 4. 07:40
 6/8 anonim válasza:
Ha egzotikus állatokkal szeretnél foglalkozni akkor ilyen irányba kell szakosodnod. Ez ugye azt jelentené hogy az egyetem után 2 év munkatapasztalat, aztán másfél év egyetem levelezőn kb 400 ezer forintért félévente, hogy meglegyen a szakvizsgád. Ha az alatt a két év alatt meg tudod keresni rá a pénzt vagy esetleg szüleid tudnak segíteni, akkor hajrá! A fizetés szerintem egy millióhoz közeli állatkertben is, de kisállatgyógyászok akár havi 2-3 milliót is kereshetnek.
2023. júl. 11. 17:59
 7/8 A kérdező kommentje:
6# köszönöm a válaszodat. Hasznosnak találom. 😉
2023. júl. 27. 07:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Sőt mindenkinek köszönöm a válaszokat.
2023. júl. 27. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!