Egy állatorvos mennyire ért a humán (emberi) orvosláshoz?
Figyelt kérdés
Gondolom valamennyire igen.2023. márc. 19. 10:06
1/5 anonim válasza:
Vannak olyan általános élettani törvényszerűségek, amik azonosak vagy nagyon hasonlóak. Viszont nem csak az az állatorvos tudásának elsődleges korlátja, hogy azért persze jóskán vannak jellegzetességek is, hanem az, hogy a humán gyógyászatban sok olyan diagnosztika és gyógykezelés van, ami állatoknál nincs - vagy mert túl drága lenne vagy állatokon valamiért nem kivitelezhető stb.
2/5 anonim válasza:
Annyit, mint mondjuk egy biológus, vagy akár egy fogorvos.
A legtöbb orvos is a saját szakterületén kívül elég felszínes ismeretekkel rendelkezik (hallottam már bőrgyógyászt eltéveszteni, hogy melyik oldalt van a vakbél), egy állatorvos is csak az általános élettani dolgokkal van tisztában, sok esetben nem tudnak többet az emberi szervezetről, mint valaki, aki jól érettségizett biológiából.
3/5 anonim válasza:
nem túl sokat, bár varrni nagyon szépen tudnak, mert ugye egy állatnál az nagyon fontos, olyan varrást is tudnak, ahol varratot se kell szedni (mi egyszer kipróbáltuk, tényleg nagyon szép)
4/5 anonim válasza:
Az egyszerű sebészeti dolgok, vagy a törések kb az a rész, ami leginkább hasonlít egy állatnál és egy embernél. De nagyon sok másik terület is akad az orvostudományban, ahol egy állatorvos teljesen el lesz tévedve, és a véleménye semmivel nem mérvadóbb, mint egy sima mezei átlag embernek.
5/5 anonim válasza:
Gyógyszeres dolgokat tudják. Állatatok is dettó ugyanazt kapják mint mi csak más mennyiségben, más név alatt. Én szedtem már baromfinak való antibiotikumot amikor beteg voltam. Amoxicillin. Teljesen ugyanaz volt és hatott is. ;).
Sebeket ellátni nyilván tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!