23 éves vagyok, milyen munkát tudok csinálni amiből egy 400-500 ezres fizetést kapok?
Jelenleg egy raktárban dolgozom 200 ezer forintért 2 éve.
Munka mellett leérettségiztem
4.-esre) és jelenleg is kedd, illetve csütörtöki napokon esti iskolában burkolónak tanulok.
Amint végeztem a sulival (május), fel akarok mondani és elmenni szakember mellé dolgozni, mert ez a pénz semmire sem elég, fillérezek mindent.
Viszont mindenhol azt hallom, hogy a szakember mellett is ennyit fogok keresni, és nem fog segíteni semmiben, mert konkurencia vagyok neki.
Mit tegyek, merre lépjek tovább, hogy egy magasabb egzisztenciális szintet tudjak biztosítani? 23/F
21, attól, hogy Pesten maradt még pár építőipari munka és minden vállalkozó fél éves időpontot mond, hogy fent tartsa az árakat, még válság van, hiába takarod el a szemed. Az ingatlanok nem mennek, tehát nincs mit felújítani. Vagy szerinted kinek van pénze egy minimum 60 millás házra vidéken 9-10%-os kamattal majd ezután még felújítani? Ugyanez a panelnál, 20 millió alatt már nem lehet találni a legcsóróbb megyeszékhelyen sem.
De ha ezek után sem hiszel nekem, akkor nézz be 1-1 építőipari fb csoportba, mindenki árulja a szerszámait és 1-1 munkaajánlatra 40-en ugranak.
33
Persze, megy itt az etetés hogy mennyi pénz van a vállalkozó létben, azt közben meg alig van munka vidéken. Most volt egy ilyen építkezési boom az elmúlt párévben aztán ez szépen ki is aludt. Annyi ilyen vállalkozó van hogy ha felcsapom a névjegyzékem akkor kapásból 5 épületgépészt, 3 villanyszerelőt és 3 festőt tudok hívni. Ennek a létnek lassan annyi és a legtöbb ostoba, aki azonnal fel is élte a pénzét, legalábbis én ezt látom ezen vállakozók 80%-án.
Tény hogy válságféle van, drága minden mint a pusztulat. Ezt köszönjétek viktornak. A CSOK pl egy tipikusan rossz ötlete volt a vezérnek, kb az nyomta fel mindennek az árát eleinte. Ha nem lett volna a CSOK, akkor fele ennyi nagy "VÁLLALKOZÓ" nem lenne.
#34 Nagyjából egyet értek, de kicsit kiegészíteném.
Azon szakmunkás vállalkozások száma akik jól forgatták vissza a pénzt és esetleg nyitottak a saját szakterületükön de más iparágak felé a lakossági szolgáltatásokból, tényleg kevés. Viszont aki ezt arra használta fel, hogy növekedjen, annak annyira megy a szekér, hogy el sem tudod képzelni. Ott van pl. a napelemes piac. Teli volt a (baloldali) sajtó azzal, hogy a napelemes piac összedőlt, megszűnt létezni. El ne hidd, a napelemes ipar akkor lendült fel igazán mikor a lakossági engedélyeztetésekre nyomtak egy stop-ot. Az összes kisebb napelemes cég, akik az elmúlt mondjuk 5 évben a lakossági bizniszre rendezkedtek be 2-5 emberrel, az elmúlt egy évben 2-3-4x nőttek létszámban. Egyszerűen átálltak ipari napelemparkokra, ami egyébként sokkal jobban megéri, egyszerűen nagyságrendekkel több pénz van benne. De ott van pl. az okosotthon biznisz. Nagyon kevés cég állt rá, mert a legtöbb villanyszerelő ha egy relés vezérlésnél komplexebb irányítástechnikai rendszert meglát, felteszi a két kezét. Pedig ha felvesznek 1-1 embert aki ért hozzá, meg fiatalokkal feltöltik a bázis munkaerőt akik vevők az újra, abban is lehet nyomulni. Ez az ágazat egy mondhatni állandóan fizetőképes keresletet elégít ki. Nem az fog ráakasztani a házra egy intelligens vezérlést 15-20 millióért, aki épp hogy kiköhögi a csokból vagy/és babaváróból a kezdőrészletet, meg még felvesz 10-20 millió banki hitelt.
A nagy beruházások és ingatlanfejlesztések továbbra is pörögnek. Egyszerűen nem találsz normális céget épületüzemeltetéshez, nincs akivel leszerződj mert mindenkinek van már 5-10 ingatlan amin dolgozik, meg mindenkinek teli van ingatlanfejlesztési megrendelésekkel még a 2024-es év is.
Az van most "szarban" aki a kevésbé fizetőképes lakossági ügyfelekre épített. De az a piacnak csak egy része. Nem tudom mekkora része, de biztos hogy nem a nagyobb része.
A CSOK-al meg az volt a baj hogy odaadták mindenkinek. Olyan családoknak is, akik egy 500 eft-os vagy 1 millió ft-os személyi kölcsön hitelbírálatán elbuktak volna. Ennek meg lesz egyébként a bötje, ha lesz valami a következő 10-15 évben ami ténylegesen lenyomja egy picit az ingazlanpiacon az árakat, akkor az abból a túlkínálatból lesz, amit a bedőlt "CSOK-osok" raknak a piacra. Vagy éppen a végrehajtók. Én inkább itt látom a problémát, nem azt hogy volt/van egy réteg aki ezeket a fogyasztókat kihasználta.
34
33-as vagyok, nagymértékben egyetértek veled. Tény hogy akiket én ismerek az szinte mind a lakossági partnerekre épített és nem is akart többet. Még néha árajánlatot se csináltak, ha a munkát kis profitúnak tartották (ergo nem vállalták el mert ők nagyobb kutyák). Most meg nincs pénzük és mennek épületgépészeti boltokba eladónak etc..
A napelem piac valóban pörög, bár annyira nem zöld mint amennyire állítják hogy az, de alapvetően egy nagyon jó konstrukció az egész dolog. Van napelemes ismerősöm is, aki alkalmazott (kivitelezői részen), havi 600-700 ezer nettó megvan neki. Bár hozzáteszem hogy reggel 5re ott van a terepen és 17:00-18:00 fele ér haza, így azért ez a pénz nem egy nagy durranás. Van ott villanyszerelő ismerősöm is, aki viszont lazán megkeres 1 misit (500 nettó bér + a maszekok), de ez teljesen más szakértelmet igényel mint ahogy hogy felhordod a napelemeket a tetőre.
Én nem kívánok senkinek semmi rosszat, aki jól csinálja az keressen is jól. Viszont ezek a nagypofájú, semmirevaló hulladékok meg essenek szépen ki a pixisből és szépen menjenek egy gyárba robotolni, mert kb arravalók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!