23 éves vagyok, milyen munkát tudok csinálni amiből egy 400-500 ezres fizetést kapok?
Jelenleg egy raktárban dolgozom 200 ezer forintért 2 éve.
Munka mellett leérettségiztem
4.-esre) és jelenleg is kedd, illetve csütörtöki napokon esti iskolában burkolónak tanulok.
Amint végeztem a sulival (május), fel akarok mondani és elmenni szakember mellé dolgozni, mert ez a pénz semmire sem elég, fillérezek mindent.
Viszont mindenhol azt hallom, hogy a szakember mellett is ennyit fogok keresni, és nem fog segíteni semmiben, mert konkurencia vagyok neki.
Mit tegyek, merre lépjek tovább, hogy egy magasabb egzisztenciális szintet tudjak biztosítani? 23/F
"Ez így van, de mint mondtam, kijelentették, hogy senki sem hajlandó kezdőként alkalmazni…
Főleg nem fizetésért! :)"
Nem mondtál ilyet.
Kezdőként sehol nincs magas fizetés, egyetemi végzettséggel, junior pozícióban sem. Viszont ha kitartó vagy és gyorsan elsajátítod a szakmát, 1-2 év múlva már szépen emelkedik a fizetés!
Éppen ezért ne várd el, hogy végzést követően azonnal magas béred legyen, hiszen tedd fel magadnak a kérdést: mihez értesz? Mi az, amiért magas munkabér jár?
Amint ügyes leszel és jól dolgozol, meg fogod kapni!
Én is levelezőn végeztem a burkoló képzést munka mellett. Az elején eljártam mester mellé hétvégente tanulni, direkt úgy kerestem mestert, hogy az elején, amíg semmit nem tudok csinálni egyedül, addig ingyen. Ez ment kb 1-2 hónapig (néha csak 1-1 nap mentem hétvégén), majd mikor már legalább a fugázást rám lehetett bízni egyedül, akkor kértem segédmunkás bért. Pár hónap után felmondtam, majd teljes állásban csináltam. Pesten kb napi 20 ezret adnak egy kezdő burkolónak (2 éve), de nem tudom most a válság miatt csökkent-e vagy van egyáltalán munka. A legtöbb burkoló/építőiparos ismerősöm már kacsintgat külföldre, mert otthon szinte semmi munka nincs a válság óta.
Keress egy mestert valamelyik facebookos csoportban és ha kitanultad, akkor tanulj nyelvet majd külföld, mert nem mostanában fog helyrejönni Magyarországon az építőipar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!