Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szoktatok csinálni a 2-3...

Mit szoktatok csinálni a 2-3 éves gyereketekkel, és milyen gyakran hogy ne unatkozzon?

Figyelt kérdés
Mennyit, mit foglalkoztok vele otthon, vagy mivel foglalja le magától magát, hová viszitek és milyen gyakran?
2023. máj. 4. 08:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát nèzd, az unalom nem rossz dolog annyira, mert akkor beindul a fantáziája :) Nyilván èn is játszom vele, de nem nonstop, 2,5 èves. Mostanra eljutottunk oda, hogy egèsz szèpen eljátszik magában is, beszèlget közben, èn csinálom a dolgom, kávèzpm, mijt most :) Emellett szeretjük az èpìtő kockákat, lego, gyurma, puzzle, kirakòsok, formabedobòk... Most pl a hatalmas dm dobozbòl csinált neki az apja házikòt, azzal jatszik :D szokott nekem segìteni a főzès/sütèsben is, minden lèben kanál, imád füvet nyìrni, szerelni az apjával, kertèszkedni, kint lenni. Napi 2x is megyünk ki, kismotor, tricikli, gyalogosan...megnèzzük gyakran a nyulakat, lovakat, cicákat... találkozunk más gyerkőcökkel is olykor, sokat járunk az udvarra, homokozòt imádja, kis traktort. Heti szinten megyünk anyumèkhoz, anyòs is elviszi sokszor magukhoz, itt laknak 2 percre. Persze, ha rossz az idő, rosszabb vagy ha beteg, akkor megy a mese, de összessègèben jòl elvagyunk, ilyen ringatòkra meg ilyesmi nem nagyon járunk, kis települèsen lakunk, ide járunk ki a közössègbe vagy a környèkre. Kb 2x voltunk eddig nagy játszòházban. Hètvègèn pl.tűzoltò bemutatò lesz a nagy focipályán, oda megyünk, holnap pedig a szüleimhez, ott van neki kismotor, udvar, játszòtèr...
2023. máj. 4. 09:01
 2/4 anonim ***** válasza:
64%

Játszótér ha jó idő van, ott ugye lemozogja amit kell. Homokozás, aszfaltkréta, labda. Itthon kedvence a játékok beszéltetése, különböző szituációkat eljátszani. Kirakós, gyurma, kifestőzés, kézműveskedés (ragasztás, vagdosás, stb), ő is szereti az ilyen hákolt házikóba (dobozból hajtogatott vagy habtapiból épített) bebújós dolgokat és odabent játékot. Kergetőzünk, bújócskázunk. Itthon is néha előkerül a labda. Szeret tornázni és táncolni, nagy bulikat szoktunk csapni (vicces volt a múltkor, amikor a nagy táncizás után lecsüccsent a kanapéra és megjegyezte, hogy "ez kemény buli volt" :D :D :D Imádom). Meseolvasás végtelen mennyiségben.

Illetve lehet lepontozni, nálunk nem tilos a képernyő sem. Nem köti le órákra, de addig, amíg a kistesóval vagyok elfoglalva, vagy éppen teljesen le vagyok szívva minden értelemben, akkorra tök jó, kis pihenőidőt kapok általa.

3 éves lesz nyáron.

2023. máj. 4. 09:08
 3/4 anonim ***** válasza:
84%

Én hagytam mindkettőt unatkozni is, azokból születtek sokszor a legkreatívabb játékok még úgyis, ha előtte ment a szenvedés a részükről. Időnként adok ötleteket is, vagy kikészítek néhány eszközt, de az inkább a 7 évesemnek szokott kelleni, a 3 évesem feltalálja magát.

Hétvégente kint vagyunk a szabad levegőn, kertészkedés, felfedezés a program leginkább a kertben. Hétköznap, amikor nincs kert, akkor pedig a játszótéren, vagy a közeli patak partjánál. Télen gyurmázás, festés, legózás van (többnyire a duplóval, azzal a kisebbik is magabiztosan tud már építeni), kuckót építenek a kanapé vastag párnáiból, kisasztalból, és leterítjük egy takaróval, ezt imádja mindkettő.

Én azt szeretem, ha csinálhatom mellettük a dolgom, és ha olyan, akkor őket is bevonom, ha pedig nem, akkor mellettem szöszmötölnek. Pl. főzésnél krumplifürdetés van, a meghámozott krumplikat kell megmosni. Vagy takarításnál az alsó konyhaszekrényeket ők törölhetik le. A kicsi nagyon szeret segíteni a porszívózásnál, a nagy meg már ügyesen összesöpör.

Van már olyan társasjáték is, amit egy 3 évessel játszani lehet, pl. zingó-bingót úgy-ahogy, memóriajáték. Ezek is előkerülnek néha. Én nagyon szeretek zenélni, sokféle hangszerünk van gyerek és felnőtt verzióban is. Ahol a kertünk van, ott pl. tartom a nyelves dobom (tank drum fajta, kisebb, öblösebb, nem az óriási, laposabb), nagyon szép hangja van, és nagyon egyszerű játszani rajta. A kicsi 1 évesen kapott gyerekszintetizátort, azóta imádja, a nagy is nagyon szerette annó, most a kicsi miatt nem nagyon fér hozzá :D De van gyerekszakszofonunk, ami kellemes, halk hangú, azt egy panelban is simán lehet használni.

Van felfedezőszettjük, mászkálnak vele, gyűjtögetnek, távcsöveznek. Nagyon szeretnek az ültetésben segíteni, földet túrni, virágot szedni, a veteményezésben segíteni.

Beltéren a ragasztás, ollóval vágás, vagy csak egy puha labda gurítgatása is nagyon megy. Vagy 2 évesen angyon szerették, ha eldugtam valamit, és ők megkereshették.

2023. máj. 4. 09:09
 4/4 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Hétköznap egésznapos suli és bölcsi van, 4-kor hozzuk el őket, és 7kor már ágyban vannak, úgyhogy ott sok idő nincs, mert bele kell férnie az evésnek és a fürdésnek, igazából ott fürdés közben lefoglalják magukat. Ahogy jön a jóidő, időnként játszóterezünk, és akkor később van valamivel az alvás, de azt nem nagyon szeretem, mert másnap fáradtak. Szerencsére a bölcsinek nagy udvara van (egyben van az ovival), és van, hogy egész nap kint vannak, amit imád a kisebbik, illetve a sulinak is nagy kertje van, ők is sokat kint szoktak lenni.

Hétvégén meg a kertben vannak, amiket fentebb írtam. Nem nagyon csinálunk elmenős programot. Mikor ideköltöztünk, és beszokás volt épp, akkor volt idő felfedezni a környék látványosságait, azokat elmentünk megnézni. Nagyon tetszett nekik pl. a helyi akvárium és terrárium zoo, meg az állatkert. Ha közelebb lenne, és lenne több időnk délutánonként, akkor bérletet váltanék oda.

2023. máj. 4. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!