Szeretnék tanítani, de egyet tudok, nekem az ilyen tipikus osztályban tanítás 30+ gyereknek nem menne. Ezért gondoltam ilyet, hogy mondjuk online tanítani nyelveket: angol, magyar, spanyol, francia. A legtöbbet már közép fokon beszélem, az angolt felsőfokon, és még csak gimis vagyok, egyetemig lehetne tökéletesíteni. Mondjuk iTalki-n vagy Preply-n szeretnék, sokkal többet kereshet az ember ha van szakmája, de az a kérdésem, hogy ilyenből meg lehet élni? Mert ha nem, akkor ilyen egyszerű osztályban semmiképp sem szeretnék tanítani, csak egyszerre 1 embert.
A tanítás nem könnyű feladat. A férjem felnőttképzésben oktat másodállásban, én egyetemen. Mivel már specializáció és nem is túl népszerű szak, 10 fő körüli a létszám mindig. Teljesen más kvalitásokkal érkeznek a hallgatók hozzánk, amivel nekünk ezen a szinten nem tisztünk foglalkozni, így jobban lehet pörgetni a tárgyakat lelkiismeretes felkészülés mellett is. Ennek ellenére ha valaki megkeres a kérdéseivel, felszeretne zárkózni, szívesen segítek.
Ha magán diákjai vannak az embernek és tényleg az ő szintjükhöz alkalmazkodik minden esetben, az rengeteg idő és energia, ami nem biztos hogy megéri. Meg kell próbálni, aztán majd meglátod lehet-e ebből karriert építeni. Addig is tanulj nagyon sokat!
2023. szept. 16. 21:52
14/17 anonim válasza:
angol tanítós yt csatornáknak milliós megtekintése van. így simán meg lehet belőle élni.
2023. szept. 16. 21:52
15/17 anonim válasza:
iTalki-n és Preply-n anyanyelvi beszélőket keresnek az emberek. Egyik ottani tanárral sem tudnád felvenni a versenyt a magyaron kívül.
Van millió egyéb lehetőség, hogy pénzt keress a neten, biztos találnál alternatívát.
2023. szept. 17. 04:12
16/17 anonim válasza:
Szerintem keress olyan embereket akik ezt csinálják és kérdezd meg tőlük. Persze ez elég tolakodó kérdés de ha elmondod nekik, amit itt leírtál akkor talán találsz olyat aki segít.
2023. szept. 17. 12:47
17/17 anonim válasza:
Ha nem tudod megnézni milyen órabérekért lehet most ezt csinálni, akkor valóíznűleg képtelen lennél megélni belőle önállóan. Alkalmazottként pedig szintén viszonylag könnyű utánajárni mennyiért alkalmaznak nyelvtanárokat
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!