Hogy csinálják hogy pl ilyenből bicoin legyen vagy bármilyen pénz?
1
Ja,de csask az érdekel,hogy hogyan csinálnak ebből pénzt?
Úgyse fogod érteni, de röviden elmagyarázom:
A hálózatban kellenek validátorok. Hogy hány szavazatot kapsz az attól függ, hogy a való életbe mit tudsz prezentálni bizonyítékul a hálózatnak. Ez lehet sok tárhely (Proof-of-Space), lehet sok pénz (Proof-of-Stake) és lehetnek processzorok vagy videókártyák (Proof-of-Work). Utóbbi esetben a bizonyítása abból áll, hogy a videókártyák hash kódokat generálnak és aki megtalálja az utolsó blokk hash-jét az kap jelenleg 6.25 BTC-t ami úgy 90 millió forint jelenleg. Viszont manapság már annyira nehéz egy ilyen blokk hash-t megtalálni, hogy még a nagyobb bányász központok is inkább pool-okba dolgoznak és ha valaki megtalálja a blokkot akkor a pool elosztja a jutalmat mindenkinek annyit amennyit betermelt a rendszerbe.
Érthetőbben:
Ne foglalkozz vele. Magasabb szintű informatikai tudás szükséges hozzá. Számodra az a lényeg, hogy megy oszt kész.
#5 Ne okoskodj!
Ezt utálom bennetek. Honnan tudod, hogy a kérdező nem tanul épp informatikusnak? Mi az, hogy ne kezdjen bele?
Azt majd ő eldönti.
A másik, hogy valamit vagy magyarázz el közérthetően, vagy bele se kezdj. Amit te leírtál, az nem atomfizika, csak te annak próbálod beállítani.
5
Okoskodó k..g vagy..
Istenem,ez már tudtam,és akár hiszed,akár nem,rendszergazda okj-m van.
Csak nem vagyok "vérbeli" informaztikus
Papíron nekem is van elektrotechnikai végzettségem, de mégsem ismerem a tranzisztorokat.
Nyilván okoskodok mivel értek hozzá. És a kérdésedből úgy láttam, hogy fingod sincs az infóról.
Egyébként a lenézés a részemről alap dolog mivel a google kereső mindenki számára használható. Szóval ha egy ilyen kérdést felteszel, abból már önmagában következik a lenézés.
8
Dehogynem,csak bitcoint nem ismerem-
Google meg annyira hasznos hogy nem is adja ki az hasznos infókat,gondoltam hogy aki bitcoin-ban okosabbat segítenek.
Én csak mezei rendszergazda vagyok,szóval..
Inkább segíts mint hogy lenéz..
Istenem,ez az gyakori kérdés,mert amihez valamihez kunyítol,és mondjuk nem értesz annyira,egyből le kell ugatni..
Nem kell leugatni csak már önmagában, hogy egy ilyet kérdezel az azt mutatja, hogy vagy rohadt lusta vagy. Vagy nem tudod használni a Google-t.
És a Google meg teljesen jól működik. Ha például beírom, hogy Bitcoin bányászat működése akkor még mindig kidob egy csomó mindent. Köztük ezt az oldalt is: [link]
Arra a szóra meg, hogy bányászat maga a Bitcoin szó rákeresésével szintén hamar el tudsz jutni.
Tehát 2-szer kellett használnod a Google keresőt. Egyszer amikor alap szinten rákerestél a Bitcoinra. Majd amikor abban felfedezted a bányászat szót és később erre is rá kellett keresned.
Nekem ez 5 perc alatt sikerült. Neked meg annyira nem, hogy még ki is írtad gyakorira. Szóval továbbra is fenntartom a véleményem, hogy nem értesz hozzá vagy lusta vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!