Vonzóbb lett a tanári pálya a státusztörvénnyel?
Diploma és nyelvvizsga nélkül, pályakezdőként keresek nettó 370-et. Szerinted akkor nekik mennyit kéne adni? Nem mennyit adnak, hanem mennyit KÉNE adni.
Én szaktól függően adnám. Egy technika tanár kezdő fizetése legyen 500 ezer, hiszen töltelék tantárgy. De akik valóst tudást adnak (matek, nyelv stb) inkább 600-650 ezer + emelés.
Te is tudod, hogy nem lett vonzóbb a tanári pálya, különben nem lenne tanárhiány. A Lidlben sokkal többet keresnek a kezdő bolti eladók, mint a státusztörvényben jelenleg megadott bér.
Akkor jó a státusztörvény ha az iskolák előtt sorban állnának a tanárok, hogy tanítani akarnak. Jelenleg nem tolonganak az emberek így a törvény szerintem nem jó.
Nagyobb gond, hogy a törvénynek köszönhetően pl mostantól a tankerületen belül bármikor szabadon áthelyezhetnek (fletéve ha az ingázási idő nem haladja meg a 3 órát... hármat bszod..)
Kaptak elv +5 nap szabadságot, de az ablakot, amikor kivehetik a szabadságaikat szűkítették. Márpedig ők ugye nem vehetnek ki akármikor szabadságot.
Sok munkahely úgy is tök jó tud lenni, hogy a fizetés amit adnak nem feltétlen versenkyépes.
na, a tanári pálya akkor sem lenne jó munkahely, ha kimondottan jó fizu járna érte.
6-os: nyilván kicsit félrefogalmazás, hogy ők nevelik fel, de egy gyermek életpályájában nagy szerepet tud játszani egy kiváló tanár. Nekem jó szüleim vannak, de volt egy tanárom, akinek kb. a jelenlegi sikeremet köszönhetem, mert jó útra terelt, foglalkozott velem, utat mutatott és segített - ebből jött a pályaválasztásom és az ott elért eredmények. Ha ő ezt a vonalat nem mutatja meg, nem kelti fel az érdeklődésemet, máshol lennék (nyilván lehetséges, hogy jó helyen akkor is, de hálás vagyok érte és soha nem felejtem el).
Képzelj el akkor egy életunt, elkeseredett tanárt, aki azért tanár mert máshol végképp nem tudott elhelyezkedni (egyes helyeken már egyetemisták oktatnak, vagy nem szaktanárok oktatnak szaktantárgyakat), ebből mi sülhet ki? Ha a tanárod nem szervez pl sakszakkört szabadidejében, hanem böfög egyet és hazamegy...
Hát szóval rossz világ jön oktatás nélkül. A másik meg a gyógyítás helyzete, szó szerint csak meghalni lehet bemenni egy kórházba. Mi lesz így a gyermekeinkkel, vagy velünk idősebb korunkban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!