Hogy találod/találtad meg azt amiben jó vagy?
Általában ilyen kérdést 18 évesen írnak ki az emberek, a gond csak az, hogy 25 vagyok és még mindig itt tartok. Érettségi óta dolgozom, de leginkább csak ilyen épp amilyen munkalehetőség adódott alapon, nem azért, mert úgy érzem, hogy az aktuális dolgot szeretem csinálni.
Középiskola után egy évvel belekezdtem egy laboratóriumi szakasszisztens képzésbe, de aztán az elvárt gyakorlat mennyisége miatt nem tudtam befejezni, mert teljesen más területen dolgoztam és nem voltak annyira rugalmasak. Más kérdés, hogy éreztem is, hogy valahogy nem érdekel a pálya már most sem.
Aztán nem sokkal később belekezdtem egy könyvelő tanfolyamba, mondván ott legalább nincs külsős szakmai gyakorlat meg végülis irodai munka nem lehet olyan rossz. Igaz, matekból mindig szörnyű voltam, de gondoltam, majd ha lesz motivációm a tanulásra, akkor más lesz. Hát nem lett. Vagy lehet, hogy a motiváció hiányzik. Még mindig erre a képzésre járok most, de konkrétan egy év elmaradással, mivel olyan nehezen haladok a tananyaggal, illetve eddig minden modulzáró csak 2.próbálkozásra sikerült. Próbálom valahogy elvégezni most már, ha belekezdtem, de ha őszinte akarok lenni, szinte teljesen érdektelenné váltam ebbe az irányba is.
"belekezdtem egy laboratóriumi szakasszisztens képzésbe, de aztán az elvárt gyakorlat mennyisége miatt nem tudtam befejezni, mert teljesen más területen dolgoztam és nem voltak annyira rugalmasak"
Igen persze, hogy az Ő hibájuk elvégre az oktatási intézmény alkalmazkodjon az összes diákjuk kínjához, véletlenül sem fordítva ugye? Ki mondta hogy dolgoznod kell? Saját döntésed hogy hogyan osztod be az idődet és te priorizálod, szóval nem az Ő hibájuk miatt nem végezted el hanem a saját hibád miatt hogy képtelen voltál normálisan priorizálni az időbeosztásodat.
A kérdésre válaszolva nem volt egyszerű eldönteni milyen területtel foglalkozzak mert nagyon tehetségesnek születtem és hatalmas intelligenciával rendelkezem és mivel több terület is vonzó számomra azt végeztem amire kevesen képesek és meg vannak fizetve. Az autóvezetés is a hobbim de evidens hogy nem egy alsóbbrendű sofőr leszek életem végéig hanem egy komoly matematikus Data Scientist statisztikus PhD. Az ingatlanvásárlást és lakberendezést pedig szintén megtartottam hobbinak és befektetésnek.
Nem mindenkit tart el anya vagy apa, szóval az élet "mondta" hogy dolgoznom kell, hacsak nem akarok éhen halni vagy utcára kerülni. Kíváncsi lennék, hogy kellett volna gyakorlatra járni úgy, hogy minden intézmény azt jelzi vissza,hogy délután nem lehet menni, hétvégén nem lehet menni és ha az évi összes szabadságom erre szánom (ami egyébként sem reális, mert akarva-akaratlanul is felmerülnek helyzetek, amikor másra kell 1-1, ha tetszik, ha nem) az se lett volna elég.
Inkább nem írom le, hova tedd magadnak a PHD-at, mindenesetre még a mezei autószerelő akit ismerek-akinek gondolom ugyanúgy alantantasnak tartod a munkáját-is 100x-szor normálisabb ember mint amilyennek te bizonyítottad magad.
2.-nak köszi a választ.
18 évesen tudtam meg, egy pillanat alatt világosodtam meg. Most fogok végezni az egyetemen és már évek óta dolgozom a szakmában.
Olyan dolog volt, amiben már tudtam hogy jó vagyok, csak nagyon misztikus volt, hogy mégis mire jó ez. Kiderült, hogy elég vagyok hozzá (nem csak szökőévente egy alkalmas ember születik, nem kell zseninek lenni) és hogy ez az egyik legkeresettebb dolog. Már persze, ha az ember kombinálja valamivel. Meghallgattam egy népszerűsítő előadást, ahol a kinek ajánljuk részben magamra ismertem.
Végig nagyon szerettem az egyetemet, jól teljesítettem, ajánlottak munkát, kutattam stb. Szóval kihoztam a maxot belőle szakmailag. Jelentkeztem mesterre is.
Nem tudom elképzelni, hogy valaha mást akarjak, de még fiatal vagyok, 21 éves. Innen nézve fura "bölcs tanácsot", "élettapasztalatot" adni.
És aki mai napig nem tudja mit szeretne, mi motiválná, mi kötné le...? Nem a lustaság, hanem az hogy nem motivál semmi szinte, nem találom érdekesnek.
Gondolom a kérdező se véletlenül tette fel kérdését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!