Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy találod/találtad meg azt...

Hogy találod/találtad meg azt amiben jó vagy?

Figyelt kérdés

Általában ilyen kérdést 18 évesen írnak ki az emberek, a gond csak az, hogy 25 vagyok és még mindig itt tartok. Érettségi óta dolgozom, de leginkább csak ilyen épp amilyen munkalehetőség adódott alapon, nem azért, mert úgy érzem, hogy az aktuális dolgot szeretem csinálni.

Középiskola után egy évvel belekezdtem egy laboratóriumi szakasszisztens képzésbe, de aztán az elvárt gyakorlat mennyisége miatt nem tudtam befejezni, mert teljesen más területen dolgoztam és nem voltak annyira rugalmasak. Más kérdés, hogy éreztem is, hogy valahogy nem érdekel a pálya már most sem.

Aztán nem sokkal később belekezdtem egy könyvelő tanfolyamba, mondván ott legalább nincs külsős szakmai gyakorlat meg végülis irodai munka nem lehet olyan rossz. Igaz, matekból mindig szörnyű voltam, de gondoltam, majd ha lesz motivációm a tanulásra, akkor más lesz. Hát nem lett. Vagy lehet, hogy a motiváció hiányzik. Még mindig erre a képzésre járok most, de konkrétan egy év elmaradással, mivel olyan nehezen haladok a tananyaggal, illetve eddig minden modulzáró csak 2.próbálkozásra sikerült. Próbálom valahogy elvégezni most már, ha belekezdtem, de ha őszinte akarok lenni, szinte teljesen érdektelenné váltam ebbe az irányba is.

2023. márc. 26. 23:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg megérteni, milyen értékek és érdeklődési körök fontosak számodra. Tölts időt önmagad megismerésével, és próbálj meg azonosítani olyan tevékenységeket vagy témákat, amelyek igazán lekötnek és szenvedélyt ébresztenek benned.
2023. ápr. 4. 17:00
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem még 25 évesen bármi lehet. :)

Én a helyedben biztosan önismereti tesztekkel kezdeném, mint például a Myers–Briggs teszt, vagy ehhez hasonló.

Olyat is hallottam már, hogy elvileg egészen kis korban is "tudja" már az ember, hogy mit szeretne, vagy mi iránt vonzódik. A mi leszel, ha nagy leszel? kérdésre. Próbálj visszaemlékezni, hogy kiskorodban mi érdekelt téged igazán.

Illetve, hogy mi az, amit most is tényleg nagyon nagyon szívesen csinálsz, szereted, hobbid.

Azt is jó látni, hogy van-e valami olyan, amiben tehetségesnek érzed magad, vagy kaptál dicséretet, hogy jól megy.

Illetve van olyan, hogy karrier tanácsadó, szerintem 1-1 beszélgetést megéri kifizetni. :)

Ha egyik sem, akkor meg el kell vállalni mindenféle munkát találomra, rövid időkre, és csak lesz közte olyan, ami valamiért vonzóbb, mint a többi. :)

2023. szept. 18. 21:58
 13/14 anonim ***** válasza:
Én még 40 éves koromba se tudom csak sodródok az árral, nem érdekel semmi, nem motivál semmi :(
2023. okt. 9. 12:37
 14/14 anonim ***** válasza:

Diákjaimnak szoktam ajánlani, hogy ha semmi ötletük nincs, akkor menjenek el önkénteskedni, ez jó lehetőség gondolkodni és kitalálni a következő lépést. Van sok ilyen program külföldön.

Például: [link]

2023. okt. 12. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!