Ilyen beosztással maradjak a munkahelyemen?
Eddig heti 5x dolgoztam napi 11-12 órát (hétfőtől péntekig, reggel 7 órás kezdéssel), viszont már sok mert nincs semmi szabadidőm, és a főnököm azt mondta, hogy valakit betanítunk a helyemre, aki hétfőkön helyettesítene, és így már csak 4 napot dolgoznék, és 3 napos hétvégéim lennének.
Szerintetek így már megérné maradni?
Ha megfizetik akkor maradnék én is
“ Ha a túlórat normális 50 %os pótlékkal fizeti és négy napban bírod akkor maradnék”
Hát nem tudom, jelenlegi helyemen is meg ahova jelentkeztem 2 hely ott is 200% a túlóra
“ Ha a túlórat normális 50 %os pótlékkal fizeti és négy napban bírod akkor maradnék”
Hát nem tudom, jelenlegi helyemen is meg ahova jelentkeztem 2 hely ott is 200% a túlóra
Kicsit szőrszál hasogatás :) Hétköznap plusz 50 % jön az órabéredre törvény szerint ha jól tudom, tehát 150 %-át kapod meg.
Hétvégén 100 % rájön, tehát ott 200 %-át kapod meg.
Persze ezt sztem sajnos sok hazai cég nem tartja be, hanem inkább a multik...
“ Hétköznap plusz 50 % jön az órabéredre törvény szerint ha jól tudom, tehát 150 %-át kapod meg.
Hétvégén 100 % rájön, tehát ott 200 %-át kapod meg.”
Jogos, ahol vagyok csak hétvégén van túlóra, ezért is írtam a 200%-ot, viszont ahova jelentkeztem, ott minden nemű túlóra duplán van fizetve, az is igaz, hogy ott eleve 12 óra a munkaidő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!