Felmondtam a munkahelyemen, viszont a szép kartya juttatást egész évre megkaptam már, így egy részét vissza kell fizetnem. Mi történik ha nem tudom kifizetni?
Ilyen velem is volt. Hála az égnek, mivel akkor vezette be először a SZÉP-kártyázást a munkahely, még nem volt ilyenről részletezés a szerződésben.
Közöltem, hogy szépen felkereshetik a bankjukat/OTP-t, és megoldhatják, hogy visszavegyék a SZÉP-kártyáról a pénzt.
A cafeteria az amit vissza kell adni, senki nem kérte őket, hogy azt a pénzt ne normál fizetésként adják ki, vagy hogy ne havonta.
A szabadon felhasználható pénzért, az alapbéremért megdolgoztam a felmondás hónapjában is.
Kérdeztem, hogy ha veszek náluk valamit KP-val, adnak vissza kártyára Visszavét funkcióval? Azt mondták nem.
Mondom pontosan! Ha SZÉP-kártyára adtál, a SZÉP-kártyáról veheted vissza. Pont. Ügy vége.
És ahogyan az elején említettem, a munkáltató egyeztetett a bankokkal és megoldották anélkül, hogy a normális pénzemből egy fillért is vesztettem volna.
"És ahogyan az elején említettem, a munkáltató egyeztetett a bankokkal és megoldották anélkül, hogy a normális pénzemből egy fillért is vesztettem volna."
Efelől erős kétségeim vannak. Ilyen nincs.
"Hála az égnek, mivel akkor vezette be először a SZÉP-kártyázást a munkahely, még nem volt ilyenről részletezés a szerződésben."
A szerződésnek nem kötelező eleme a béren kívüli juttatás. Ugye azt tudod? Én még életemben nem láttam olyan munkaszerződést, ahol ezt ecsetelnék. Igen hülye lenne az a munkáltató, aki belefoglalná ezt, mivel ez csak egy "adható" juttatás, nem kötelező, mint a munkabéred.
"Utolsó havi fizetésedből levonják."
Ha írásban előzetesen, vagy utólag hozzájárulsz ehhez. Egyébként nem vonhatja le, viszont követelheti rajtad és ha önként nem fizeted meg, akkor végrehajtást kérhet rá.
A végrehajtási macera elkerülése érdekében az előre gondolkodó munkáltatók írásbeli hozzájárulást kérnek a bérből történő levonáshoz a dolgozótól, ha visszafizetés lesz egy történet vége. Nálunk például így van. Belépéskor aláírtuk, hogy hozzájárulunk ahhoz, hogy a munkáltató az időarányosan nem járó béren kívüli juttatást a bérből levonhassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!