Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen pszichopatákkal dolgozni?

Milyen pszichopatákkal dolgozni?

Figyelt kérdés

Üzleti területen mozgok, de bármilyen szakterület érdekel.

Nyilván érzelemmentesek, hidegek és számítóak. Viszont pl logikusnak tűnik, hogy legyenek olyan pszichopaták akik NEM agresszívak (fizikailag) és NEM impulzívak hanem számítóak, hiszen hosszú távon maximalizálják a profitot.

Van valakinek ilyen emberekkel tapasztalata?

2023. szept. 2. 13:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanolyan, mint más emberekkel, hiszen nem kell pszichopatának lenni ahhoz, hogy hosszú távon maximalizálják a profitot.
2023. szept. 2. 14:02
 2/15 anonim ***** válasza:
70%
Borzalmas!
2023. szept. 2. 15:06
 3/15 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon el vagy tévedve ha azt hiszed hogy érzelemmentesek és hidegek. Egy pszichopatának ugyan nincsenek érelmei, de meg tudja játszani őket, néha még jobban is ki tudja mutatni min egy érző ember. A legnagyobb színészek kb.

És innentől kezdve értelmetlen a kérdés is, mert bárkit bármikor meg tudnak személyesíteni, tehát full ugyan olyan velük dolgozni mint másokkal.

2023. szept. 2. 15:12
 4/15 A kérdező kommentje:

3-as: Triviális, hogy eltudnak bármit játszani, érzelmeket is.

Azt hittem egyértelmű, hogy az érzelemmentesség alatt a valódi érzelmek/empátia hiányát értettem.

2023. szept. 2. 15:56
 5/15 anonim ***** válasza:
33%
szerintem, ha már rájövünk kik, alkalmazkodni érdemes, eleve tudjuk, h kóros hazudozók, és még milyenek. Ezt ki tudjuk "használni", hiszen fogjuk tudni a lépéseiket.
2023. szept. 3. 00:20
 6/15 anonim válasza:
100%

Kedves 5-ös!

Azt Te csak hiszed, hogy ki tudod számítani a lépéseiket. Azért nem. Meg azért elég idegesítő ez a tárgyiasítás, ez csak egy pszichés állapot, nem kell az ő módszereikkel "dolgozni", és tárgyiasítani őket. Ugyan olyan emberek, mint bárki más. Az üzleti életben meg külön előny. Meg az egészségügyben, meg a jogon, és sorolhatnám. Azt a sok emberi szenvedést, amit ott látni, még akkor is, ha egy bűnözőről van szó elviselhetetlen. Nekem legalábbis. A magánéletbe full kretének tudnak lenni, de az megy pszichopátia nélkül is mind a férfiaknak, mind a nőknek.

2023. szept. 4. 08:12
 7/15 anonim válasza:

6-os vagyok megint. A rendőri pályán különösen jól teljesítenek:)

UGYE:D

2023. szept. 4. 09:24
 8/15 A kérdező kommentje:

A rendőri pályán miért olyan előny? Milyen feladatokkal kerülnek szembe?

Magyarországon nincs olyan sok lövöldözés/késelés szerintem.

2023. szept. 4. 10:49
 9/15 anonim válasza:

Nem a lövöldözésre meg a késelésre gondoltam.

Inkább arra a részére, ahol van áldozat, mert azért egy halott gyereket vagy egy teljesen összevert, kétségbeesett embert meglátni, és intézkedni is, nem biztos, hogy olyan egyszerű, a nagy empátiával rendelkezőknek nem biztos, hogy ez a megfelelő pálya. Igazából abban sem hiszek, hogy valakinek nagyobb vagy kisebb empátiája van. Az vagy van, vagy nincs, de nem mérhető. Legalábbis én nem tudok róla.

Úgyhogy LÉNYEGESEN magasabb azoknak a száma, akik nem rendelkeznek empátiával, mint amennyi a statisztikákban megjelenik, csak éppen nem derül ki, de azért ez a sok deviáns gyerek, válás, családon belüli erőszak azért ezt támasztja alá, ez utóbbira még külön törvényi tényállást is alapítottak, ami csak akkor van, ha a társadalom egészében magas számban jelen van a probléma.

Úgyhogy jobb, ha nincs empátiájuk. Valahogy bennem soha nem is merült fel, hogy rendőr empatikus.

2023. szept. 4. 11:02
 10/15 anonim válasza:

De pl. láttam olyat is, hogy bemegy egy férfi a rendőrségre feljelentést tenni, orán-száján dől a vér, előadja, hogy megtámadták otthon stb... nyilván, ami először felmerül, hogy rablás.

Ahhoz képest egy nyomozó pikk-pakk, kiszedi belőle, hogy lényegében "saját magát támadta meg", mert kellett az áldozatoknak járó pénz.

Persze ennek is fel kellene merülnie, de nem ez az első. Aki kifejezetten empatikus, nem fog egy vérző embert úgy kifaggatni, hogy kiugrik a nyuszi a bokorból, mert nekem pl. az első gondolatom az, hogy hol a Betadine, neki meg az, hogy mekkora zsivány.

2023. szept. 4. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!