Mennyit kerestek, mennyit koltotok egy honapban?
Kineztunk egy hazat, osztottunk szoroztunk, es kicsit elgodnolkodtunk, higy biztonsagosan lehet nem is merunk belevagni a hitelbe 2 gyerekkel. Pedig azt hittem jol keresunk. Arra volnek kivancsi, hogy ki hogyan el ha kb hasonlo kondiciokkal rendelkezik?
800e ft osszjovedelem, 120-130 e ft havi hiteltörlesztés, minimum 40e ft uzemanyagkoltseg mellett.
#18 Pontosan ezt csinálja a sok idióta paraszt. Aztán persze normálisan felnevelni a 3 kölyköt már nincs se idő se pénz, se energia, de azt mindenki leszarja. Lesz egy generációnyi életképtelen CSOK poronty.
Ezzel együtt pedig aki nem nyom ki 3 gyereket, az csak adót fizetni jó de se nyugdíj, se saját ház, se semmi nem jár neki.
Ne haragudjatok, tudom en tettem fel a kerdest, de abszolút nem olyan iranyba megy a dolog amire en kihegyeztem volna. En konkrétan olyanoktol vartam volna valaszt akik kozel igy allnak 1-2 eve (amibe most en belemennek) es leirnak h x ezer ftot keresnek,ho vegen ennyi marad x gyerek mellett. Tudom hogy ez egy nagyon nagyon tag keplet lenne, de kb erre lettem volna kivancsi. Ami konkrétan minket erint matek, a jelenlegi helyzetunkre kivetitve, azt en kiszamoltam,azzal tisztaban vagyok
De nem volt még hazam, es azon kivul, hogy nagyjabol kepben vagyok mivel lenne dragabb az elet, szivesen olvastam volna konkrét peldat.
De, csak, hogy valaszoljak a kerdesekre. A hitel babavaro es csokhitel lenne, plussz biztosítás mindkettore. Eddig azert nem konkretizaltam, mert fogalmam sem volt rola, hogy ez lenyeges info, hisz hitel,hitel,ezt is vissza kell fizetni. Ez igy 110e ft lenne KB,de inkabb felplusszoltam, h ne az legyen,hogy alalovok, vagy ha esetleg szulseg lenne a majd kiszemelt hazhoz plussz 1-2M piaci fix hitelre. Mint irtam is, felesegem ha visszamegy dolgozni tobb lesz az osszjovedelem. 40-42M a plafon, most ugy erezzuk, amiert hazat vennenk. Egyértelműen ha nem talalunk ennyiert, nem veszunk. Őszintén, mindenfele rosszindulatot felre teve, nem gondolnam h mindenki, aki felvette ezeket 1M felett keres évek óta. Feltetelezem, hogy sok mas gyeden levo edesanya fizetese az evekkel azelotti ber alapjan kiszamolt gyed. En ennyire nem latom drasztikusnak azert a helyzetet, de koszonom a valaszokat, merlegelni fogom a szamomra legtavolabb allo kommentet is!
"40-42M a plafon, most ugy erezzuk, amiert hazat vennenk."
Hát akkor két dolgot javaslok:
1. Tegyetek le róla
2. Fogjatok egy időgépet, menjetek vissza 5 évet és vegyétek meg akkor a házat
Ahol manapság 42 millióért normális méretű és állapotú házat kapsz, oda nem akarsz költözni, hidd el.
"De, csak, hogy valaszoljak a kerdesekre. A hitel babavaro es csokhitel lenne"
Akkor a 18-as válasz a megoldás. Még egy baba kibújik és már nem is hitelről beszélünk.
7# Nem tudom pontosan hogy volt nekünk számilag, de előre ki volt számolva melyik évben mennyi lesz a törlesztőnk.
Az első pár évben még megéreztük, utána már feljebb mentek a bérek, a törlesztőnk meg maradt. 5-10 év után már meg sem kottyant. És mindig picit kevesebb is volt a törlesztő de nem sokkal.
Gondolj bele, 21 ben aki keresett mondjuk netto 200 at, az most keres 300 körül, vagy kicsivel alatta (tegyük fel ugyanazon a munkahelyen)
Elviekben minden hitel nadrágszíjjas szerintem, nem kerestek jól, de rosszul sem.
Én merném vállalni.
500-at költök, 500-at keresek, csajom van de külön, kölök nincs, lakóingatlanra, különösen építkezésre soha nem vennék föl hitelt, egy fillért se, pláne nem a mostani anyagi helyzetemben. De nem vagyunk egyformák.
Cafeteriával, éves bónusz 1/12-ével és minden szir-sz*rral együtt megvan az összesen havi 500 bevélel.
Infrastruktúrára (saját lakás fenntartása, számlák, benzin, folyamatosan szervizelt autó) elmegy havi átlag 150. Adósságaimra (sajnos a lakást, bár nem hitelre vettem, nem tehermentes, ezt nem részletezném, és van diákhitelem is) elmegy havi átlag 100.
Ami nálam extrém magas az a munkámmal járó egyéb költségek. Ha szerencsém van és kevesebbet kell bemennem havi 50 (szállás, ottani költekezés, önköltséges team building stb.) ha nincs szerencsém havi 150 (alternatíva a lakásbérlés és a fix havi 150 lenne). Tehá erre elmegy havi átlag 100.
Havi átlag 150 ami tisztán megmarad, ebből azért nem verhetem a s*ggem a földhöz. Ez napi 5000 Ft. Egy gyros délben és egy sörözés vagy egy randi este belefér. Vagy egy nagybevásárlás 20-asból de akkor egy hétig se gyros, se sör, se randi.
Ha együtt élnénk, minimálisan könnyebb, ha lenne purdé, jelentősen rosszabb lenne az anyagi helyzetünk, tehát az lenne érvényes amit a legelején írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!