Rosszabbkor nem is jöhetett volna! Mi lehet ez, ill. mire számíthatok? (többi lent)
Egy négy épületből álló üzem „D” épületének harmadik emeletén vagyok minőségellenőr és segédkarbantartó. A hőségriadó miatt nálunk is óránként biztosítják az óránkénti 10 perc szünetet, valamint a hideg folyadék utánpótlást. A szünetek úgy vannak mindig igazítva, hogy a legfelső szint kezd (ahogy a munkafolyamatok elvégzésénél is) és az első emelet valamint a földszint fejezi be. Minden emeleten átlag 75-80 ember minimum dolgozik még szabadságolások alatt is.
Ahogy a 7:40-es (10’-es) szünetre mentem lefelé, a bal lábam az utolsóelőtti lépcsőfoknál megcsúszott. Bár szerencsére nem estem el, viszont a bokám magam alá fordult és reccsent egyet. Még kimentem meginni a kávét, ill. elszívni egy cigit, de ahogy leültem, már alig tudtam menni. A csoportvezető javaslatára az öltözőbe mentünk. Ott szembesültem vele, hogy a bal bokám triplájára van dagadva a jobbhoz képest, ill. halvány véraláfutás jelentkezett a bokám külső oldalán.
A lépcsőn – a fiam születése óta – soha nem használok telefont, mert így is keskeny, s amikor egyszerre indulunk meg ennyien még fokozottabban veszélyes.
Van egy 6 éves, asztmás, cukorbeteg, liszt érzékeny fiam valamint 19-20 hetes várandós a feleségem az ikreinkkel. Szóval a legrosszabbkor jött ez.
Egyáltalán mi lehet a bokámmal? Mire számíthatok munkahelyi szinten? Mekkora kieséssel járhat anyagilag? Vagy ez lehet munkahelyi/üzemi baleset?
Most várjuk a kilépési engedélyt, de még az, aki aláírhatná, hogy elhagyhatom az üzem területét, az nincs bent. Mentőt pedig nem akarnak emiatt hívni. Az egyik csoportvezető kolléga kivinne a sürgősségire.
(ok: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe.. )
Üzemi baleseted napja: 2023. augusztus 27.
Amennyiben rendelkezel a baleset napját megelőző harmadik hónap utolsó napját megelőző 180 napban munkavállalói jogviszonnyal, akkor ezt az időszakot fogják idevenni.
Az összeget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé bevallott társadalombiztosítási járulékalapot képező jövedelem alapján számolják ki. Amely ugyebár éppen a 40-es által írt pótlékok miatt eltérhet a szerződésben szereplő alapbértől. A kiszámításnál az összes érintett hónapban lejelentett járulékalapot képező bruttó keresetet összeadják és elosszák 180-an, amennyiben ez az összeg nem haladja meg a baleset napján érvényben lévő legkisebb bér (minimálbér) duplájának a harmincad részét, akkor a megállapított napi összeget kapod. Amennyiben meghaladja, akkor viszont a minimálbér duplájának harmincadrészét kapod.
A táppénz maximuma bruttó 15.466,67 Ft
Ez nem lehet más, mint üzemi baleset. A táppénz mértéke 100% lesz.
A 35-ös hozzászólásban leírt sérülésekkel kapcsolatos tapasztalataim szerint legalább 3, de inkább 4-6 hónap lesz mire helyrejöhetsz!
Holnap a szomszédom és egyben kollégám beviszi a ma kapott zárójelentést a céghez. A hivatalos belsőellenőrzés (itt a kamerafelvételek megtekintésére gondolok) holnap megtörténnek. A balesetnél jelenlévő és az esetet elvileg látó kollégákat a főnök holnap kikérdezi. A csoportvezetőnek ma is többen jelezték, hogy a földszint és 1. emelet valamint az 1-2. emelet közötti összes lépcső vizes volt. Sajnos a földszint és 1. emelet közötti részen már az összes lépcső olyan burkolatot kapott, ami szárazon is csúszós és nehezebben is szárad, mint a többi.
Köszönöm a részletes leírást.
Köszönöm a jókívánságodat!
Köszönöm az őszinteségedet. Bár nem megvigasztaló.
Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!
A magas alapkereset esetén ehhez igazodnak a pótlékok is. Napi átlag bruttó 10.000 Ft-ot megfogja haladni a táppénz. A 6 éves gyerek után már most is egyikőtök igénybe tudja venni a kedvezményt, ill. amennyiben a terhesség meghaladta a 91 napot, akkor az ikrek után megigényelhető.
A táppénz adóköteles viszont abból egyéb járulékot nem vonnak. Az adókedvezményt viszont jóváírják a közteher határáig.
47-es
"Valszeg csak zúzódás, meghúzódtak a szalagok. Pár hét alatt elmúlik."
Te végig olvastad a hozzászólásokat?
Mire alapozod a zúzódást? A szalagok tudnak esetleg zúzódni?
A 35-ös hozzászólásomban a következőket írtam:
"A röntgen alapján: külboka törés (van elmozdulás nem igényel műtétet), a szárkapocscsontom és az ugrócsontom megrepedt.
A zárójelentésen a fentiek mellett szerepel még: A laterális boka szalagjának a szakadása sem zárható ki."
Egyszerűbben megfogalmazva: elmozdulással járó külboka törés, szárkapocs- és ugrócsont repedés (ez a megállapított), külboka szalagszakadás (vélelmezett)
Nem sokkal ezelőtt beszéltem a munkáltatóval. Egész pontosan a vezérigazgató-helyettessel.
Ő arról tájékoztatott, hogy:
- megtekintették a videó felvételeket
- átolvasták a tegnap általam leírtakat
- meghallgatták a sérülés bekövetkeztekor közvetlen előttem és utánam érkezőket.
/ mögöttem érkezők egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy semmi nem volt a kezembe
/ nem tekingettem oldalra
/ megcsúszás után hallható volt egy reccsenés szerű hang
- a fényvisszaverődés alapján az összes lépcsőn látható volt a víz.
/az alsó három lépcsőfokon - a többihez képest - szó szerint állt a víz (az ő megfogalmazása szerint)
- megkapták a kórházba kapott leletek másolatait
- holnapután reggel 9:30-kor jönnek úgymond véglegesíteni a baleseti jegyzőkönyvet
Az ő szakmai véleménye szerint: Üzemi baleset
Megjegyzés:
Ma a délelőttösöket és a délutánosokkal anonim felmérést írattak, hogy mennyire tartják veszélyesnek szárazon a lépcsőt.
Az eddigi kielemzés szerint a földszint és az 1. emelet közötti lépcsőt (ahol a sérülésem történt) a megkérdezettek 74%-a fokozottan veszélyesnek, 19% veszélyesnek, 6% enyhén veszélyesnek, 1% veszélytelennek tartja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!