Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Rosszabbkor nem is jöhetett...

Rosszabbkor nem is jöhetett volna! Mi lehet ez, ill. mire számíthatok? (többi lent)

Figyelt kérdés

Egy négy épületből álló üzem „D” épületének harmadik emeletén vagyok minőségellenőr és segédkarbantartó. A hőségriadó miatt nálunk is óránként biztosítják az óránkénti 10 perc szünetet, valamint a hideg folyadék utánpótlást. A szünetek úgy vannak mindig igazítva, hogy a legfelső szint kezd (ahogy a munkafolyamatok elvégzésénél is) és az első emelet valamint a földszint fejezi be. Minden emeleten átlag 75-80 ember minimum dolgozik még szabadságolások alatt is.

Ahogy a 7:40-es (10’-es) szünetre mentem lefelé, a bal lábam az utolsóelőtti lépcsőfoknál megcsúszott. Bár szerencsére nem estem el, viszont a bokám magam alá fordult és reccsent egyet. Még kimentem meginni a kávét, ill. elszívni egy cigit, de ahogy leültem, már alig tudtam menni. A csoportvezető javaslatára az öltözőbe mentünk. Ott szembesültem vele, hogy a bal bokám triplájára van dagadva a jobbhoz képest, ill. halvány véraláfutás jelentkezett a bokám külső oldalán.

A lépcsőn – a fiam születése óta – soha nem használok telefont, mert így is keskeny, s amikor egyszerre indulunk meg ennyien még fokozottabban veszélyes.

Van egy 6 éves, asztmás, cukorbeteg, liszt érzékeny fiam valamint 19-20 hetes várandós a feleségem az ikreinkkel. Szóval a legrosszabbkor jött ez.

Egyáltalán mi lehet a bokámmal? Mire számíthatok munkahelyi szinten? Mekkora kieséssel járhat anyagilag? Vagy ez lehet munkahelyi/üzemi baleset?

Most várjuk a kilépési engedélyt, de még az, aki aláírhatná, hogy elhagyhatom az üzem területét, az nincs bent. Mentőt pedig nem akarnak emiatt hívni. Az egyik csoportvezető kolléga kivinne a sürgősségire.

(ok: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe.. )

2023. aug. 27. 08:43
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
100%

Üzemi baleseted napja: 2023. augusztus 27.

Amennyiben rendelkezel a baleset napját megelőző harmadik hónap utolsó napját megelőző 180 napban munkavállalói jogviszonnyal, akkor ezt az időszakot fogják idevenni.

Az összeget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé bevallott társadalombiztosítási járulékalapot képező jövedelem alapján számolják ki. Amely ugyebár éppen a 40-es által írt pótlékok miatt eltérhet a szerződésben szereplő alapbértől. A kiszámításnál az összes érintett hónapban lejelentett járulékalapot képező bruttó keresetet összeadják és elosszák 180-an, amennyiben ez az összeg nem haladja meg a baleset napján érvényben lévő legkisebb bér (minimálbér) duplájának a harmincad részét, akkor a megállapított napi összeget kapod. Amennyiben meghaladja, akkor viszont a minimálbér duplájának harmincadrészét kapod.

A táppénz maximuma bruttó 15.466,67 Ft

2023. aug. 27. 17:53
 42/63 anonim ***** válasza:
100%
Jobbulást!
2023. aug. 27. 18:39
 43/63 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem lehet más, mint üzemi baleset. A táppénz mértéke 100% lesz.

A 35-ös hozzászólásban leírt sérülésekkel kapcsolatos tapasztalataim szerint legalább 3, de inkább 4-6 hónap lesz mire helyrejöhetsz!

2023. aug. 27. 19:15
 44/63 A kérdező kommentje:

Holnap a szomszédom és egyben kollégám beviszi a ma kapott zárójelentést a céghez. A hivatalos belsőellenőrzés (itt a kamerafelvételek megtekintésére gondolok) holnap megtörténnek. A balesetnél jelenlévő és az esetet elvileg látó kollégákat a főnök holnap kikérdezi. A csoportvezetőnek ma is többen jelezték, hogy a földszint és 1. emelet valamint az 1-2. emelet közötti összes lépcső vizes volt. Sajnos a földszint és 1. emelet közötti részen már az összes lépcső olyan burkolatot kapott, ami szárazon is csúszós és nehezebben is szárad, mint a többi.

Köszönöm a részletes leírást.

Köszönöm a jókívánságodat!

Köszönöm az őszinteségedet. Bár nem megvigasztaló.

2023. aug. 27. 20:29
 45/63 anonim ***** válasza:
100%

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!

A magas alapkereset esetén ehhez igazodnak a pótlékok is. Napi átlag bruttó 10.000 Ft-ot megfogja haladni a táppénz. A 6 éves gyerek után már most is egyikőtök igénybe tudja venni a kedvezményt, ill. amennyiben a terhesség meghaladta a 91 napot, akkor az ikrek után megigényelhető.

A táppénz adóköteles viszont abból egyéb járulékot nem vonnak. Az adókedvezményt viszont jóváírják a közteher határáig.

2023. aug. 28. 05:54
 46/63 anonim válasza:
100%
Fel a fejjel és mielőbbi teljes gyógyulást kívánok! És gratulálok a gyerekekhez!
2023. aug. 28. 07:42
 47/63 anonim ***** válasza:
0%
Valszeg csak zúzódás, meghúzódtak a szalagok. Pár hét alatt elmúlik.
2023. aug. 28. 08:46
 48/63 A kérdező kommentje:

47-es

"Valszeg csak zúzódás, meghúzódtak a szalagok. Pár hét alatt elmúlik."

Te végig olvastad a hozzászólásokat?

Mire alapozod a zúzódást? A szalagok tudnak esetleg zúzódni?

A 35-ös hozzászólásomban a következőket írtam:

"A röntgen alapján: külboka törés (van elmozdulás nem igényel műtétet), a szárkapocscsontom és az ugrócsontom megrepedt.

A zárójelentésen a fentiek mellett szerepel még: A laterális boka szalagjának a szakadása sem zárható ki."

Egyszerűbben megfogalmazva: elmozdulással járó külboka törés, szárkapocs- és ugrócsont repedés (ez a megállapított), külboka szalagszakadás (vélelmezett)

2023. aug. 28. 17:08
 49/63 A kérdező kommentje:

Nem sokkal ezelőtt beszéltem a munkáltatóval. Egész pontosan a vezérigazgató-helyettessel.

Ő arról tájékoztatott, hogy:

- megtekintették a videó felvételeket

- átolvasták a tegnap általam leírtakat

- meghallgatták a sérülés bekövetkeztekor közvetlen előttem és utánam érkezőket.

/ mögöttem érkezők egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy semmi nem volt a kezembe

/ nem tekingettem oldalra

/ megcsúszás után hallható volt egy reccsenés szerű hang

- a fényvisszaverődés alapján az összes lépcsőn látható volt a víz.

/az alsó három lépcsőfokon - a többihez képest - szó szerint állt a víz (az ő megfogalmazása szerint)

- megkapták a kórházba kapott leletek másolatait

- holnapután reggel 9:30-kor jönnek úgymond véglegesíteni a baleseti jegyzőkönyvet

Az ő szakmai véleménye szerint: Üzemi baleset

Megjegyzés:

Ma a délelőttösöket és a délutánosokkal anonim felmérést írattak, hogy mennyire tartják veszélyesnek szárazon a lépcsőt.

Az eddigi kielemzés szerint a földszint és az 1. emelet közötti lépcsőt (ahol a sérülésem történt) a megkérdezettek 74%-a fokozottan veszélyesnek, 19% veszélyesnek, 6% enyhén veszélyesnek, 1% veszélytelennek tartja.

2023. aug. 28. 17:21
 50/63 anonim ***** válasza:
48-Bocsánat, nem olvastam el annyi kommentet.
2023. aug. 28. 17:39
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!