Rosszabbkor nem is jöhetett volna! Mi lehet ez, ill. mire számíthatok? (többi lent)
Egy négy épületből álló üzem „D” épületének harmadik emeletén vagyok minőségellenőr és segédkarbantartó. A hőségriadó miatt nálunk is óránként biztosítják az óránkénti 10 perc szünetet, valamint a hideg folyadék utánpótlást. A szünetek úgy vannak mindig igazítva, hogy a legfelső szint kezd (ahogy a munkafolyamatok elvégzésénél is) és az első emelet valamint a földszint fejezi be. Minden emeleten átlag 75-80 ember minimum dolgozik még szabadságolások alatt is.
Ahogy a 7:40-es (10’-es) szünetre mentem lefelé, a bal lábam az utolsóelőtti lépcsőfoknál megcsúszott. Bár szerencsére nem estem el, viszont a bokám magam alá fordult és reccsent egyet. Még kimentem meginni a kávét, ill. elszívni egy cigit, de ahogy leültem, már alig tudtam menni. A csoportvezető javaslatára az öltözőbe mentünk. Ott szembesültem vele, hogy a bal bokám triplájára van dagadva a jobbhoz képest, ill. halvány véraláfutás jelentkezett a bokám külső oldalán.
A lépcsőn – a fiam születése óta – soha nem használok telefont, mert így is keskeny, s amikor egyszerre indulunk meg ennyien még fokozottabban veszélyes.
Van egy 6 éves, asztmás, cukorbeteg, liszt érzékeny fiam valamint 19-20 hetes várandós a feleségem az ikreinkkel. Szóval a legrosszabbkor jött ez.
Egyáltalán mi lehet a bokámmal? Mire számíthatok munkahelyi szinten? Mekkora kieséssel járhat anyagilag? Vagy ez lehet munkahelyi/üzemi baleset?
Most várjuk a kilépési engedélyt, de még az, aki aláírhatná, hogy elhagyhatom az üzem területét, az nincs bent. Mentőt pedig nem akarnak emiatt hívni. Az egyik csoportvezető kolléga kivinne a sürgősségire.
(ok: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe.. )
#19-20
Jó lenne, hogyha követnétek a példámat és felfednétek, hogy mi a felhasználói nevetek! (Ja, hogy csak másokat tudtok kiokítani?)
1965 és 2019 között dolgoztam folyamatosan. A legtöbb időt étterembe, de dolgoztam máshol (pl. gyárakban és biztonsági őrként is) is. Tudom, hogy mit írok.
Egyébként pedig kedves #19-20
A feltett kérdésre hol is a konkrét válasz? (6-os, 18-as, 20-as voltam)
"Van egy 6 éves, asztmás, cukorbeteg, liszt érzékeny fiam valamint 19-20 hetes várandós a feleségem az ikreinkkel. Szóval a legrosszabbkor jött ez."
Először is szívből gratulálok a fiadhoz, ill. a születendő ikrekhez. Másfelől egy sérülés sajnos sosem jön jókor! De a te esetedben speciel még rosszabbkor jött.
"Hát ha nem is törés, de a reccsenés bokaszalag szakadásra elég jó jel."
Sajnos egyet kell értsek ezzel. Ez minimum szalagszakadás, ami sokszor még a törésnél is nehezebben regenerálódik.
22
Csak kb 6 teljesen korrekt válasz született az első oldalon: Mentő, jegyzőkönyv a munkahelyi balesetről, majd szinte biztosan 100% táppénz.
24-es
Akkor jelezze a 18-as és a 19-es, hogy melyik is volt az ő válaszuk, mert tőlem megkövetelik, hogy visszaállítsam a nevem megjelenítését, de ők az anonimitás mögé bújnak és ráadásul a #19 igencsak trágár módon fogalmaz.
Teljesen mindegy, hogy melyik volt a válaszuk. Ha egyik sem az is mindegy lenne, mert nincs értelme ugyan azt leírni 5x, attól nem lesz relevánsabb...
Le kellene akadni erről egy anonim oldalon, hogy melyik válasz kié. Inkább arra kellene koncentrálni, hogy megfelelő választ kapjon a kérdező. Amit te adtál az pl. félrevezető és baromság is egyben.
27-es
"#18: lóf#szt se tudsz Te, ezért is másfél pipa a hasznossági mutatód és ezért rejtetted el most a nevedet is."
Ha te ezt csak viccnek gondolod, akkor nálad is valami baj van! Én tudtam, hogy mit írtam, mert volt benne részem 2017-ben, amikor munkahelyen kificamodott a térdem. Kijelentette a főnök, hogy csak neki és a helyettesének van joga a céghez, pontosabban a telephelyre mentőt hívni.
nem, ez nem vicces, de őszinte és igaza is van...
Azt meg már megírtam neked privátban is, hogy az, hogy te bármit elhiszel a főnöködnek - még olyat amit, ami egy 6 évesnek is nyilvánvaló, hogy nem úgy van - az inkább szomorú, de mindenképp azt jelenti, hogy semmiképp sem kéne tanácsokat adnod másnak, hiszen a leghalványabb fogalmad sincs sem a jogokról sem a kötelezettségekről és csak félrevezeted a bajban lévő embert.
Ha már vagy olyan tapintatlan (mert ez az), hogy kiteregeted, hogy te mit írtál privátban, akkor hagy írjam le tőszavakkal, amit én írtam.
- a mentőket én hívtam ki
- a mentők telephelyre való beengedését megpróbálta gátolni a portás
- a mentősök ezt semmibe vették
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!