Mi értelme volt elmennem egyetemre ha aztán a diplomám miatt nem vesznek fel?!
A héten 2 állásinterjún voltam. Egyikhez se kell felsőfokú végzettség. Mindkét helyen kiemelték,hogy látják hogy van diplomám stb. És hogy miért nem a szakmámban helyezkedek el stb.
Komolyan, miért baj hogy tanultam?! Komolyan ekkora baj hogy diplomát szereztem? Egyetem alatt bárhová tudtam menni nem volt gond. Most hogy végeztem sehová nem kellek. Mit tegyek? De komolyan. Már olyan szinten frusztrál hogy a sírás kerülhet. És nem, nem bölcsész diplomám van.
Tudom, tudom, a Föld meg lapos szerinted. :)
Vigyázz, nehogy leess a szélén. :)
"Jah, én hazudok, amikor te dolgozol másik cégnél és akarod megszakérteni, hogy az ISMERŐSÖMMEL mi történt. :DD"
Gondolom nem vagy kepben ilyen szintu cegekkel, de eleg nagy az atjaras koztuk. Sok ex-Google alkalmazott dolgozik nalunk es forditva, sokan mennek tolunk a Google-hoz.
"Ez általánosságban nem igaz, cég és gyakorlatfüggő."
Egy szoval nem mondtam, hogy altalanossagban igaz, de big tech-nel speciel pont az.
"Tegyük fel, hogy entry level pozícióra keresel ember. Hogyan szűkítesz fix számra? Akik jelentkeztek valószínűleg mind diplomásak és mind tapasztalat nélküliek leszámítva a gyakorlatot."
Az automata szuro CV kulcsszavak alapjan szur, ezutan a HR egyetem, GPA, verseny eredmenyek, internship poziciok (es esetleges hobbi projektek) alapjan rangsorol es a rangsorban az elso X jelentkezot adjak tovabb a hiring maneger(ek)nek. Nem egy bonyolult dolog.
"Gondolom nem vagy kepben ilyen szintu cegekkel, de eleg nagy az atjaras koztuk. Sok ex-Google alkalmazott dolgozik nalunk es forditva, sokan mennek tolunk a Google-hoz."
Gondolom nem vagy képben, de az érvelés nem így működik.
Ha releváns infód lett volna arról, hogy ezek ex-Google-s kollégákkal mi és hogy történt, akkor arra hivatkoztál volna, hogy a te X kollégád alapján mi van.
Ezzel szemben te azt hoztad fel, hogy TE hol dolgozol. Elég egyértelműen utalva arra, hogy nincs semmilyen tapasztalatod még másodkézből sem.
Most ezt azért költötted hozzá, hogy ne legalább rettentő ostobának ne tűnj.
"Egy szoval nem mondtam, hogy altalanossagban igaz, de big tech-nel speciel pont az."
Legalább rákereshettél volna, 30 másodpercig tartott volna ,hogy kiderüljön, hogy igaz, amit állítok.
"Even Google, which used to be known for having its candidates go through 15 to 25 interviewing rounds"
De 10 interjúra is elég gyakori esetek vannak:
"Nem egy bonyolult dolog"
Nem, csak nincs értelme, mivel akkor ökörségek alapján szűrsz.
Csak vegyünk egy magyar CV-t. Az egyetem nevét lehet minimum 4 féleképpen írni. Kiírhatod a teljes nevét angolul és magyarul, illetve mindkét esetben rövidítve.
GPA a magyarok közt annyira nem releváns, így szűrni sem fogsz tudni igazán ebből.
A verseny eredmények közlése megint 100 féleképpen történhet, ami miatt rangsorolni automatikusan nem fogsz tudni. És ez hatványozottan igaz intern pozíciókra, illetve hobbi projektekre.
A kulcsszavak az egyetlen, ami működik, viszont ha valaki leírja, hogy akárcsak óra keretein belül mivel foglalkozott az egyetem, az simán kijátsza a szűrőt.
"Az egyetem nevét lehet minimum 4 féleképpen írni. Kiírhatod a teljes nevét angolul és magyarul, illetve mindkét esetben rövidítve.
A verseny eredmények közlése megint 100 féleképpen történhet, ami miatt rangsorolni automatikusan nem fogsz tudni. És ez hatványozottan igaz intern pozíciókra, illetve hobbi projektekre."
Még 36-os vagyok, itt milyen automatizmusról beszélsz? Írta a 33-as, hogy ezeket már a HR szűri. (és valóban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!