Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi értelme volt elmennem...

Mi értelme volt elmennem egyetemre ha aztán a diplomám miatt nem vesznek fel?!

Figyelt kérdés

A héten 2 állásinterjún voltam. Egyikhez se kell felsőfokú végzettség. Mindkét helyen kiemelték,hogy látják hogy van diplomám stb. És hogy miért nem a szakmámban helyezkedek el stb.

Komolyan, miért baj hogy tanultam?! Komolyan ekkora baj hogy diplomát szereztem? Egyetem alatt bárhová tudtam menni nem volt gond. Most hogy végeztem sehová nem kellek. Mit tegyek? De komolyan. Már olyan szinten frusztrál hogy a sírás kerülhet. És nem, nem bölcsész diplomám van.

2023. aug. 23. 17:08
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Ahova nem kell diploma, ne írd bele az önéletrajzodba. Azért nem vesznek fel, mert túlképzett vagy.
2023. aug. 23. 17:49
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, most a szabadságolások és gazdasági helyzet miatt mindehol leassult az élet. ITn belül kerestem munkát és engem is a sírás kerülgetett, hogy sehova sem kellek, de végül 1 hónap próbálkozás után sikerült.

Tudom, lehet te régebb óta próbálkozol, de ITn belül az 1 hónap az soknak számít.

Bocsi, de a kérdésed inkább egy kifakadásnak tűnik, mint tényleges kérdésre, így ennél jobb választ nem tudok adni, mert specifikus dolgokat nem kérdeztél és inkább csak arról szól az egész kérdésed, hogy az internet népével megoszd a szerencsétlenségedet.

2023. aug. 23. 17:58
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kell felsőfokú végzettség a munkához akkor nem kell beírni az egyetemi éveket. Azokban az években a családi vállalkozásban segédkeztél.
2023. aug. 23. 18:17
 14/38 hájaaa ***** válasza:
92%
Ne írd be az önéletrajzba, vagy tagadd le...problem solved
2023. aug. 23. 18:25
 15/38 anonim ***** válasza:
76%

Azért engem elszomorit, hogy egy egyetemet végzett, elvileg értelmiségi fiatal ilyen értelmi szinten tudja csak megfejteni a körülötte lévő világot.

Bele sem merek gondolni, mi van azokkal, akiket nem vesznek fel egyetemre.... :-/

2023. aug. 23. 18:49
 16/38 anonim ***** válasza:
60%

Nyilvanvaloan neked semmi ertelme nem volt egyetemre menni, mert egy darab ertelem nincs benned.

Ne vard el, hogy egy felszolgaloi poziciora oruljenek a mernoki diplomadnak. Felesleges, raadasul garantalt, hogy lelepsz, amint van jobb lehetoseg.

Ne vard el, hogy a vilag vegi kisfaluban legyen nyitott mernoki pozicio. Menj oda, ahol van.

Ha egyik sem tetszik, akkor maradj mamahotelben eleted vegeig.

2023. aug. 23. 19:27
 17/38 anonim ***** válasza:
0%
Bufe szakos diplomaval semmit se ertel el, sot rosszabb helyzetbe hoztad magad. Gratulalok. Te se az eszeddel fogsz pénzt keresni ...
2023. aug. 23. 21:25
 18/38 anonim ***** válasza:
88%

Ember ha nem a papírodnak megfelelő állásra pályázol miért sír a szád, hogy senkit sem érdekel a végzettséged?

Mondjuk végezhettél volna olyan sulit amire van is igény a közelben de ezt utólag már nem tudod megváltoztatni.

Ami marad opció, hogy oda költözöl ahol a munka van.

2023. aug. 23. 23:59
 19/38 anonim ***** válasza:
27%
Az égvilágon semmi.
2023. aug. 24. 07:27
 20/38 anonim ***** válasza:
76%

"Tudom, lehet te régebb óta próbálkozol, de ITn belül az 1 hónap az soknak számít."

Nem sok céget ismerek, de elég hihetetlennek tartom, hogy az 5-6 körös interjút egy hónap alatt lezavarja egy cég. IT-n belül, ha rendes helyzer mész, akkor is simán van 2 hónap is.

2023. aug. 24. 08:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.