Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi értelme volt elmennem...

Mi értelme volt elmennem egyetemre ha aztán a diplomám miatt nem vesznek fel?!

Figyelt kérdés

A héten 2 állásinterjún voltam. Egyikhez se kell felsőfokú végzettség. Mindkét helyen kiemelték,hogy látják hogy van diplomám stb. És hogy miért nem a szakmámban helyezkedek el stb.

Komolyan, miért baj hogy tanultam?! Komolyan ekkora baj hogy diplomát szereztem? Egyetem alatt bárhová tudtam menni nem volt gond. Most hogy végeztem sehová nem kellek. Mit tegyek? De komolyan. Már olyan szinten frusztrál hogy a sírás kerülhet. És nem, nem bölcsész diplomám van.

2023. aug. 23. 17:08
1 2 3 4
 1/38 A kérdező kommentje:
Ha a környezetemben nincs olyan állás hirdetve amihez kell felsőfokú végzettség akkor mégis mit tegyek? Áruld már el. Enni meg szerintem kell
2023. aug. 23. 17:15
 2/38 anonim ***** válasza:
77%
Nem értem akkor miért nem a diplomáddal keresel munkát? Most szabotálod épp a jövőbeli karriered irgalmatlan nagy erővel. Aki elhagyja a pályát, 1-2 év után már 90% hogy sosem talál vissza rá.
2023. aug. 23. 17:15
 3/38 A kérdező kommentje:
Ismétlem magam: ahol élek ott NINCS olyan aktív munkalehetőség ahová felsőfokú végzettség kell!!! Ezen mi nem érthető? Áruld már el nekem. Keresnek 1 darab mérnököt. De mivel nem mérnöki diplomám van akkor arra nem tudok jelentkezni.
2023. aug. 23. 17:18
 4/38 anonim ***** válasza:
88%
Nem is tudtam, hogy az országban csak egy település van.
2023. aug. 23. 17:20
 5/38 anonim ***** válasza:
87%
Hát, keress olyan helyen, ahol nagyobb az intellektuális munkák aránya, vagy keress home office munkahelyet. Én 3 éve nem találkoztam kollegával/klienssel munkaügyben...
2023. aug. 23. 17:21
 6/38 anonim ***** válasza:
85%
Valaki kenyszerit, hogy az orszag ugyanazon pontjan elj?
2023. aug. 23. 17:27
 7/38 anonim ***** válasza:
78%
Ez jó kérdés, neked mi értelme volt egyetemre menned?
2023. aug. 23. 17:30
 8/38 anonim ***** válasza:
81%

"Ismétlem magam: ahol élek ott NINCS olyan aktív munkalehetőség ahová felsőfokú végzettség kell!!! Ezen mi nem érthető? Áruld már el nekem. Keresnek 1 darab mérnököt. De mivel nem mérnöki diplomám van akkor arra nem tudok jelentkezni."

És az egyetemi képzésed előtt nem volt annyi eszed hogy megnézd a lehetőségeket, hogy mennyi álláslehetőséget hirdetnek ahová a végzettségednek megfelelő diploma az elvárás? Gondolom 3 éve sem kellettek ezresével a végzettségednek megfelelő szakemberek. Mobilitás fogalmáról hallottál már?

Ha pedig ennyire életképtelen vagy hogy nem vagy hajlandó másik településre menni és nincs lehetőség a településeden (amit nem mértél fel korábban) akkor az eredeti kérdésre válaszolva: neked teljesen felesleges volt egyetemre menni és lediplomázni.

2023. aug. 23. 17:31
 9/38 anonim ***** válasza:
91%
Milyen diplomáról beszélünk? Nem mérnöki oké, de mi? Agrár, élelmiszer, gazdasági, logisztika, vegyész?
2023. aug. 23. 17:33
 10/38 anonim ***** válasza:
39%

"Remélem mind megdöglötök holnapra"

Nyugi minket nem fenyeget ilyen veszély, mert normális helyen élünk ahol a versenyképes diplománknak megfelelő pozíciót töltünk be.

Egyedül téged fenyeget az éhenhalás veszélye mert elvégeztél egy semmit nem érő büfészakot amivel a lőtéri kutyának sem kellesz és munkanélküli vagy :)

2023. aug. 23. 17:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!