Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi pénz kéne mire elérjük...

Mennyi pénz kéne mire elérjük 2024 elejét?

Figyelt kérdés
Hatalmas infláció volt az elmúlt 1 évben, az akkori különösen jó fizetésem ma semmit nem érne. Jövőre is emelkedések várhatók, 1 gyermeket nevelek egyedül és munkahelyváltás előtt állok (küldöldről belföldre). Szakmától független meglehet majd élni 500 ezer forintból Magyarországon? Vagy inkább vegetálás, több kell hozzá? Albérletünk lesz vidéken.
2023. aug. 17. 11:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
34%
500ból vegetálni lehet szerintem.
2023. aug. 17. 11:03
 2/16 anonim ***** válasza:
Az 500 ezer akkor lehet elég minimális "fejlődésre" ha egyedül vagy, talán a covid előtt volt egy jó fizetés. Ma egy gyerekkel igen, vegetálás. Ha albérletben vagytok akkor szegénység és alsó középosztály peremén tengődni elég.
2023. aug. 17. 11:09
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
A béredet nem az fogja meghatározni, hogy mennyiből lehet megélni (ami eleve relatív), hanem, hogy mennyit ér a munkád.
2023. aug. 17. 11:29
 4/16 anonim ***** válasza:
0%

500 ezres fizetést én nem mondanék különösen jónak.

Ha meg ennyiből egy gyereket egyedül nevelsz albiban, akkor szűkös lesz, mert ugyan megélni meg lehet belőle, de félre tenni nemigen, hiszen csak az albérlet, rezsi és kaja elvisz legalább 300-at belőle.

2023. aug. 17. 11:40
 5/16 anonim ***** válasza:
Az nagyon kevés 2 embernek, még saját hitelmentes lakásban is, albiban pláne.
2023. aug. 17. 11:42
 6/16 anonim ***** válasza:
80%

Imádom ezeket a dumákat, csomó kérdés alatt olvasok hasonlót, ahol jönnek a szövegek, hogy 300-500.000 Ft nettó semmire nem elég, közben az ország fele szerintem ez alatt az összeg alatt keres, de szerintem sokszor még aki válaszolja az is.

Vidéki albérlet nem annyira vészes, nagyobb városokban, Szeged, Debrecen 120-140 ezer ft körül már 2 szobás lakások vannak, normál - felszerelt állapotban.

Ha azon felül marad ~350e ft-od, abból simán meg lehet élni 2 főnek.

Vidéken a szolgáltatások ára sem olyan magas, mint Budapesten, ha a fővárost írtad volna, akkor azt mondom, hogy ott azért figyelmesebben kell költekezni.

Egy 50-60 nm-es lakás rezsike KK-val együtt kb 30.000 Ft

Ha magadra főzöl 150.000 Ft-ból egészségesen kijön a kaja.

Még mindig maradt a fizudból ~200.000 Ft, amit magadra fordíthatsz, ha valakinek 200.000 Ft szabadon elkölthető összeg a vegetálás fogalmával ér fel, arra nagyon kíváncsi volnék milyen életet él.

2023. aug. 17. 11:43
 7/16 anonim ***** válasza:
Ez egy ilyen átlag kényelmes életre elég manapság - egyedül, gyerekkel szerintem kevés.
2023. aug. 17. 12:54
 8/16 anonim ***** válasza:
54%

Elég lehet de célozz be többet, könnyen lehet hogy ugyanott találod magad mint egy mai 400-zal.

Az hogy vidék nekem semmit nem mond, nagyvárosokban, Budaörsön vagy Szentendrén, esetleg Nyugat-Magyarországon nem olcsóbb semmi sem mint Budapest valamelyik dzsuvább részén. Pláne lakni nem.

2023. aug. 17. 13:01
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Budaörs mióta nagyváros a 30 ezer lakosával? xDD
2023. aug. 17. 13:08
 10/16 anonim ***** válasza:
68%
Szövegertés 2-es alá :) Felsorolás volt: 1 - nagyváros, 2 - Budaörs és társai, 3 - Nyugat...
2023. aug. 17. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!