Mennyit keres egy pályakezdő tanár?
Az se mindegy egyetemi vagy középiskolai? Csak iskolában tanít? Stb stb.
De am igen, bértábla.
Óvónőtől elkezdve a középiskolai tanárig mindenki nettó 260-at kap a bértábla összecsúszása miatt.
A különbség ott van, hogy míg a 6 éves egyetemett végzett középiskolai tanár fizetése 15 éven keresztül ennyi, utána kb. nettó 3 ezerrel emelkedik, addig a 3 éves főiskolát végzett óvónőé csak 24 év munka után emelkedik először minimálisat.
Sajnos a bárminimumra feltolás okán körülbelül 18 év tanítás után emelkedik a tábla a nettó 260-ról.
Szégyen... 7 év tanítással ugyanannyit kapok, mint aki most esik be a rendszerbe. :(
6
Erősen gondolkodtam rajta... Csak nekem olyan lelketlen lenne egy multinál dolgozni.
De pont tegnap mondta egy barátom, hogy a húga most fog kezdeni egy sales asszisztens pozícióban. Úgy hogy még a BSs diplomája sincs meg. Nettó 600 E. Nem, nem egy agytröszt a kisasszony.
Sírhatnékom van.
Nézd, egy multinál biztosan másabb mint egy iskolában. De nekem az volt a tapasztalatom az egy éves tanári pályafutásom alatt, hogy a tanítás az csak az 1/5-e a munkának. Azt az asszisztensi, statisztikai munkát simán elvégzed tanárként is, mint a multiknál szokták. Csak arra máshol külön embert vesznek fel. :D
Én most úgy vagyok vele hogy igyekszem majd megtalálni az örömöt másfajta munkában is. Lesz jövőképem, több szabadidőm, amit több pénzzel jobban eltölthetek 🤷♀️ 6 év egyetem után már csak jár....
8
Igen, emiatt bosszantó az egész. :(
Hátha sikerül valamit! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!