Mennyit keres egy pályakezdő középiskolai tanár?
205 nettót jelenleg.
Egy másfél szobás budapesti albérletet pont ki tudsz belőle fizetni.Ahogy a viccben, a többit pedig hogy miből fizeted ki, az már nem érdekli a kedves államot.
Egyébként nem önmagában a bérek kéne rendezni, hanem a semmirekellő, léhűtő tanárokat kiselejtezni valahogy a rendszerből, mert vannak, akiktől a jelenlegi fizetésüket is sajnálom, olyan szinten nem csinálnak semmit. Tapasztalat.
Miután ez megtörtént, a lelkiismeretes tanároknak felőlem megnégyszerezhetik a bérét.
Az írja, hogy részmunkaidős állás a tanáré, akinek fogalma sincs a pedagógiai munkáról.
Egyébként bruttó 312 000 ft.
4-es vagyok, tévedtem ugyanis a kérdésben szereplő tanár kevesebbet keres. Az msc-s végzettségűek keresik a nettó 205-öt, bsc-vel alatta van.
Marhaság, hogy részmunkaidős munka. Volt erről felmérése a PDSZ-nek, heti 50 óra fölött dolgozik a tanárok nagy része. (Helyettesítés, ügyelet, készülés, javítás, osztályfőnki, adminisztrációs teendők stb.)
Másrészt ha lehet egy kérésem, az én gyermekemet ne olyan tanár próbálja már felkészíteni az előtte álló kihívásokra, akinek a fizetése részmunkaidős bérként egész jó..
Mutasd azt a felmérést.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!