Kapok így is munkanelkuli segelyt? Es mikortól? Kirúgathatom magam?
Több, mint 1 év után szeretnék felmondani a munkahelyemen. (Nagyon stresszes, eddig bírtam, van mas kilátásban ősztől)
Gyári munkás voltam, ha felmondok le kell dolgoznom kb 30 napot, én pedig egyet sem szeretnék, igy arra gondoltam kirugatom magam. Nem megyek be, 3 nap igazolatlan és kirúgnak. Így is jár a munkanelkuli? Illetve így azt hiszem 1 hét kb mire kiküldik a papírjaim. Nem gond ha csak utana megyek be a munkaügyi hivatalba? Visszamenőleg is megkapom a segélyt azokra a napokra is, amikor már nem élt a munkaviszonyom?
"Visszamenőleg is megkapom a segélyt azokra a napokra is, amikor már nem élt a munkaviszonyom?"
Nem. Az ellátás igénylésének napjától kapod, visszamenőleg nem.
Ha az a gond, hogy nincsenek nálad a kilépő papírok, attól még igényelheted az ellátást közvetlenül a munkaviszonyod megszűnése után. Jelzed, hogy később tudod leadni a papírokat. Ilyenkor hiánypótlásra "szólítanak" fel, kapsz határidőt arra, hogy leadd az ellátás elbírálásához szükséges papírokat. Ebből kifolyólag nyilván később lesz folyósítás, de viszont arra a napra visszamenőleg, amikortól az ellátást megigényelted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!