Amennyiben nem dolgozok jelenleg, de van szerződésem a következő állásomra, vehetek fel munkanélküli segélyt?
Igen tudom etikátlan a kérdés, de ha már évek óta levonják a rohadt TB-t amiből szinte semmit nem veszek igénybe, elgondolkodtam hogy jogilag igényelhetem-e a munkanélküli segélyt ebben a helyzetben ?
Munkaszerződésem már van szeptember 1-étől lép életbe, viszont augusztus 10-től nem dolgozok mert akkor jár le a felmondásom az előző munkahelyemen.
Arról van szó, hogy most felmondtál, felmondtak, és már van új munkahely csak szeptember 1-el kezdődik? Vagy már régebb óta munkanélküli vagy, és most jutott eszedbe?
Meg lehet tenni, és nincsenek etikai fenntartásaim. Erre tényleg azt mondanám, hogy ami jár, az jár. Inkább az a fontos, hogy mivel jársz jobban. Ha felmondanak, akkor megint nem tudom, hány nap munkaviszonynak kell lenni ahhoz, hogy kaphass álláskeresésit. Ha most ezt a patront pár napért eljátszod, és utána kirúgnak, akkor bukhatsz rajta, ha legközelebb nem találsz normális munkát gyorsan.
Utolsó, igen ebben igazad van, de utána is megkapom miután az új munkahelyen dolgozok, csak azt hiszem a 80%-át, legalábbis sok helyen ezt írták.
Innen nézve meg "kár" nem ellőni 3 évente (azt hiszem 3 év munkaviszony után jár ), ha ígyis úgyis megkapod majdnem a teljes összeget.
Csak abban vagyok/voltam bizonytalan, hogy használhatom-e ezt a szolgáltatást úgy hogy a szerződés az új munkahelyen már alá van írva, de csak szeptember 1-től fogok dolgozni, ahogy a szerződésben is szerepel
Most jut eszembe, nem tudom, mert nem emlékszem, hogy milyen papírokat kell bevinni a munkaügyi központba. Lehet, hogy abból már a munkahelyre valamit le kellett adni, és ott tartottak.
De próbálkozz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!