Visszamennétek a helyemben tanítani?
2020ban elhagytam a tanári pályát, még pályakezdőként. Azóta kb havonta 550-et keresek (nettó, ebben benne van a főállásom és egy kis mellékes), ha maradtam volna a pályán, akkor most pont a felét (260 körül) kapnám. Nekem csak a fizetéssel volt bajom, minden mást imádtam a tanárságban, diákok is szerettek. Most szeptember közeledtével egyre inkább gondolkozok, hogy milyen jó lenne az értelmetlen multis munkámat visszacserélni a tanári pályára. Kb. Havi 200 fix költségem van (hitel+rezsi), tehát első ránézésre nem lenne megvalósítható. Viszont gondolkoztam szolgálati lakásos megoldáson, ha a láthatásom 0 lenne, akkor gyakorlatilag ugyan annyi pénzem maradna meg, mint most (ki tudnám adni a lakásom drágábban, mint a törlesztő). Mit tennétek? Vagy várnátok 1-2 évet, hogy mi lesz ennek az egész cirkusznak a kifutása? Másrészt ez a szolgálati lakás általában "valamit valamiért", tehát vagy olyan helyen van, ahova senki nem szeretne költözni, vagy olyan iskolának, ahol nem szeretne senki tanítani.
Kérdés tehát: pénz vs. munka, amit szeretek csinálni. Független vagyok, család nem téma.
A jelenlegi melód mellett még mindig lehet önkénteskedni civil szervezeteknél, ha annyira hatást akarsz gyakorolni valakire vagy valamire.
Persze tanítani is visszamehetsz, de a jelenlegi körülmények és kilátások mellett, ami a pedagógusokra vár, azt én nem szeretném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!