Visszamennétek a helyemben tanítani?
2020ban elhagytam a tanári pályát, még pályakezdőként. Azóta kb havonta 550-et keresek (nettó, ebben benne van a főállásom és egy kis mellékes), ha maradtam volna a pályán, akkor most pont a felét (260 körül) kapnám. Nekem csak a fizetéssel volt bajom, minden mást imádtam a tanárságban, diákok is szerettek. Most szeptember közeledtével egyre inkább gondolkozok, hogy milyen jó lenne az értelmetlen multis munkámat visszacserélni a tanári pályára. Kb. Havi 200 fix költségem van (hitel+rezsi), tehát első ránézésre nem lenne megvalósítható. Viszont gondolkoztam szolgálati lakásos megoldáson, ha a láthatásom 0 lenne, akkor gyakorlatilag ugyan annyi pénzem maradna meg, mint most (ki tudnám adni a lakásom drágábban, mint a törlesztő). Mit tennétek? Vagy várnátok 1-2 évet, hogy mi lesz ennek az egész cirkusznak a kifutása? Másrészt ez a szolgálati lakás általában "valamit valamiért", tehát vagy olyan helyen van, ahova senki nem szeretne költözni, vagy olyan iskolának, ahol nem szeretne senki tanítani.
Kérdés tehát: pénz vs. munka, amit szeretek csinálni. Független vagyok, család nem téma.
A kötelező minimum az olyan 209 000 Ft a bértábla szerint, ha jól tudom. Mi biztosítja hogy te 260-at kapnál minimum?
"ha a láthatásom 0 lenne"
Ez mit jelent? Miféle láthatás?
Nekem ezzel a szférával az egyik legnagyobb bajom, hogy rengeteg embert diszkriminált, és még a kollegák sem álltak ki azok mellett, akik nem akarták a cvd oltást, akiket kirúgtak emiatt.
A diákokra maszkot kényszerítettek.
Büszkék arra, hogy a teljes tanári kar be van oltva, ki is írták a honlapjaikra.
Most ugyanezek vannak ott. Te akarnál ilyen emberekkel érintkezni? Én nem!
4: Érdekes, pedig úgy tudtam.
3: Az, hogy embereket kirúgtak, elvették a megélhetésüket, és ebben a többi tanár tettestárs, az teljesen konkrét, és bűncselekmény.
Szintén pályaelhagyó pedagógus vagyok (nem most hagytam ott a pályát, hanem évekkel ezelőtt) azt mondom: nem mennék vissza. Én is szerettem tanítani, de a fizetés, a megbecsülés, a társadalmi elismerése a szakmának 0. Egy sereg ingyen-munkát akasztanak a nyakadba, beküldenek olyan órákra, amihez közöd nincs, vesződhetsz a papírmunkával.
A gyerekekkel nagyrészt nincs baj, a szülőkkel viszont sokszor igen csak sok a probléma.
Arról nem is beszélve, hogy az általad elképzelt szolgálati lakást nem nagyon adják egyik állásnál sem.
Én a helyedben nem mennék vissza, értem a nosztalgiádat és romantikus elképzeléseidet a tanításról, de szerintem csalódnál.
NEM!!
Ne csinálj butaságot!!
De a jelenlegi munkád mellett vállalhatsz nyugodtan magántanítványokat vagy kialakíthatsz tanulócsoportot, online oktatás stb., amivel kielégítheted a tanítási vágyaidat anélkül, hogy megszpatnád saját magadat....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!