Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Klinikai depresszióval és...

Klinikai depresszióval és szociális fóbiával dolgozni? Nektek hogy megy?

Figyelt kérdés

Klinikai depresszió, nem bírok felkelni, összeszedni magam, elindulni munkába, de nincs idő pátyolgatni magam, azonnal kell a pénz, különben utcára kerülök! A mentális állapotom elég súlyos, testileg is vannak gondok már, eddig még semmi nem tudott kiszedni ebből az állapotból. Ha dolgoztam is, nem sokáig bírtam, számoltam a perceket, h legalább aznapra legyen vége... ráadásul szociális fóbiám is van, képtelen vagyok emberekkel beszélgetni, ha kérdeznek, pár szavakban válaszolok, csak tudjuk már le... ha úgy van, én simán beülök a sarokba, és senki ne szóljon hozzám...

Ezt a cikket is elolvastam, de egyik munka se való nekem:

[link]

Itt felsorolják, milyen munkákat ajánlanak a magamfajtáknak, de szociális fóbiásokról egyáltalán nem esik szó, pedig szerintem aki depressziós, az nem szívesen beszél senkivel.

Írják a könyvtári munkát. Voltam már, túl sok volt nekem ott is az inger, és számomra túl sokat kellett beszélni, hiába egy falusi könyvtárról volt szó.

A kisállatgondozás azért nem jöhet szóba, mert semmi felelősségtudat nincs bennem, meg nem is igazán szeretem őket, nem akarom, hogy egy ilyen balfék vigye el akár egy sétára is (sétáltattam már kutyát, összeverekedett egy másikkal, és még én lettem leb*szva...

Sz.gépes programozóhoz hülye vagyok.

Kreatív munkákhoz ügyetlen (egy baleset miatt remegnek a kezeim).

Kerti munkába kényszer, ráadásul fóbiám van a békáktól...

Mindez nem panaszkodás, nem kifogás, bár tudom, úgyis megkapom a magamét... mégjobban belémrúgtok... hiába tünik annak, de mégis mit tegyek, ha képtelen vagyok akármilyen munkára? Azt ne írja senki, hogy akarni kell... próbáltam már sokfélét, ráadásul sovány és gyenge vagyok (lány). Titkárnői végzettségem van, de azzal se megyek semmire, ott is p*fázni kell, meg kitudja még mit... 🤢

Tényleg kérem, csak az válaszoljon, aki hasonló cipőben jár! Köszönöm.

2023. aug. 11. 06:16
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Teljesen fordítva vagyok bekötve, más attól esik depresszióba, ha nincs munkája, nem talál, vagy kirúgják, én meg ellenkezőleg, örülök, ha kirúgnak, mert legalább megszabadulok egy időre a mókuskeréktől. Tényleg inkább képes lennék éhendögleni. Van is, hogy egész nap nem eszek. Az ilyeneket, mint én, le kellett volna b*szni a Tajgetoszról...
2023. aug. 14. 11:49
 22/31 anonim ***** válasza:
Egy frászt, az emberek jelentős része csak a pénzért dolgozik, gyomoridege és hányingere van vagy szimplán csak bealszik a napi feladatoktól, a kollégáktól, a főnököktől, örül, ha új helyet kereshet, ahol aztán minden kezdődhet elölről. Szerintem az itteni munkahelyváltós sztorik nagy része is innen ered aztán ha szerencséje volt a delikvensnek akkor hozzágnak egy néhány 10 ezres emelést. Ha nem azt nem teszi ki az ablakba de elvan vele. Nagyon erősen javasolnám hogy inkább a lelki okait szüntesd meg ennek az állapotnak, más megoldást nem tudok én se.
2023. aug. 14. 12:48
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Feltétlenül fordulj orvoshoz, ezeket először ki kell kezeltetni. Az itt válaszolók többsége nem tudja, hogy a mai világban a depresszió a munkaképtelenség, leszázalékolás egyik fő oka lett, csak osztják az észt. Nem a te szégyened ez, sokan vannak hasonló helyzetben. Nem vagy hibás abban, hogy ez kialakult, ez olyan, mint a cukorbetegség, a szervezet meghibásodásából ered. Egyáltalán nem vagy Tajgetosz-pozitív példány, ne beszéld be magadnak. Kinek rákja, kinek depressziója van. Ez azon a szinten, amin vagy, egy súlyos betegség.

Azt ajánlom, menj egy jó pszichiáterhez, szedj gyógyszert, a fóbiák is kezelhetőek. Egy jó pszichoterápia is kell mellé. Pár év alatt vissza fog térni a munkaképességed is.

2023. aug. 18. 13:06
 24/31 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy ezeket már mind próbáltam, rengeteg gyógyszert, több szakembert, de az összes gyógyszertől rosszul voltam több havi szedés után is (hányás, remegés, görcsök, hallucináció, deperszonalizáció, derealizáció, többi eszembe se jut már, persze ezek nem mind egyetlen gyógyszertől voltak. Teljesen tanácstalan vagyok már, kórházban is feküdtem 3x, de baromi rosszul éreztem magam odabent, akkor már inkább idekint, "szabadlábon".
2023. aug. 18. 13:18
 25/31 anonim ***** válasza:
74%
23-as vagyok. Továbbra is jobbulást kívánok, remélem, javul idővel az állapotod. Addig is vegyél néha lottószelvényt (nem viccből mondom), nagyon pici a nyerés esélye, de meg kell próbálni, mert így évek, évtizedek múlva teljesen elszegényedhetsz jövedelmek nélkül.
2023. aug. 18. 13:37
 26/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Csak ugye ez 22es csapdája 😅
2023. aug. 18. 14:39
 27/31 anonim ***** válasza:
53%
menj el egy jó természetgyógyászhoz, kineziológshoz, ilyesmihez. tudom, erre is lesz kifogàsod... pedig meg kellene próbálnod, nem véletlen hogy a gyógyszrezősdi nem hatott nálad.
2023. aug. 18. 15:59
 28/31 anonim ***** válasza:
27-es: Ne ajángass neki kuruzslókat. Természetgyógyászok nagy része az, a kineziológia meg tudományosan nem bizonyított. A kóklerek arról is lebeszélhetik, hogy kezeltesse magát orvossal. Főleg csak a haszon érdekli őket.
2023. aug. 18. 17:26
 29/31 anonim válasza:
100%
Szia kérdező! Jobban vagy?
aug. 17. 19:29
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem amikor lent voltam és dolgozni kellett akkor a megfelelő gyógyszer baromi sokat segített. Konkrétan kihúzott a xarbol .
aug. 17. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!