Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizetésed (párod fizetése),...

Fizetésed (párod fizetése), mennyire követi az elmúlt évek emelkedő árait, az inflációt, mennyivel élsz/éltek rosszabbul, mint évekkel ezelőtt, váltottál állást ez miatt, tervezed/szeretnél váltani?

Figyelt kérdés

2023. aug. 5. 19:27
A kérdező szavazást indított:
Sokkal kevesebbet ér a bevétel(ünk), nehezebb a megélhetés
Kicsivel kevesebbet ér a bevétel(ünk), kicsit nehezebb a megélhetés
Nagyjából ugyanolyan a megélhetés(ünk), mint pár évvel ezelőtt
Jobban élünk, mint néhány évvel ezelőtt
Egyéb, kifejtem hozzászólásban
46 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
33%
Eleg jol elunk, dollarba jon a fizetesem, minel jobban romlik a forint annal jobb nekem. Felesegem a cegembe dolgozott de mar gyereknevelesen van szal az allam fizeti. Persze erezzuk mi is hogy az aremelkedes miatt tobbet koltunk de szerencsere a fizetes emelesem amit kaptam az a forint romlassal egyutt tobb mint az inflacio.
2023. aug. 5. 20:12
 2/18 anonim ***** válasza:
88%

Egy forintot nem emeltek a munkahelyemen, nem csodálom, csoda hogy a rezsit ki tudták gazdálkodni.

Visszaesett az életszínvonalunk. Én nem váltok, jó helyen vagyok, de a párom elvállalt egy külföldi melót, így most 1 hónap itthon, 1 hónap távol. :(

1:

"minel jobban romlik a forint annal jobb nekem." --> ezt csak hiszed, mert duzzad kicsit az egyenleged. Valójában nem, nem jobb neked.

2023. aug. 5. 20:19
 3/18 anonim ***** válasza:
33%
Teljesen követte, sőt.
2023. aug. 5. 20:23
 4/18 anonim ***** válasza:
45%
Az elmúlt 3 évben megháromszorozódott a fizetésük mindkettőnknek, és egy lakást is vettünk tavaly. Nem panaszkodunk.
2023. aug. 5. 20:47
 5/18 anonim ***** válasza:
3%
Termeszetesen a fizetesem felevente emelkedik inflacio +5 szazalekkal. Ellenkezo esetben mar beallitottam volna linkedinen, hogy nyitott vagyok uj ajanlatokra. Talan IT-n kivuli, gyakorlatilag nulla hozaadott ertekkel rendelkezo munkaknal el tudom kepzelni, hogy infla alatt emelnek csak, mert nem problema egy droidot helyettesiteni.
2023. aug. 5. 22:03
 6/18 anonim ***** válasza:
89%
(Az infláció +5% elég szánalmas növekmény. Valószínűleg nem az utolsó leszel akit leépítenek ha lesz olcsóbb megoldás az ITs majmoknál :))
2023. aug. 5. 22:11
 7/18 anonim ***** válasza:
90%
Mondjuk akik droidoznak másokat, azok esnek kétségbe először, ha egy nappal később viszik el a szemetet vagy ha nincs egy hétig takarító a cégnél és kétszer fel kell seperni. 😆
2023. aug. 6. 05:57
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Jobban emelkedett a fizetésünk, mint az infláció, de pályakezdők vagyunk, így ez a normális. Mindketten váltottunk is munkahelyet.
2023. aug. 6. 09:35
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Számomra ez az egész inflációs mizéria tavaly nyáron, kezdődött, ha volt is előtte áremelkedés, nem éreztem, lépdeltem szépen előre a fizetési sávokban is (pedig többet tettem a karrierem ellen mint érte... kvázi job hopperként éltem, nem szégyellem), de a cégek, akiknél dolgoztam is korrektek voltak és az alap emelés minden évben infláció + néhány % volt.

Szóval talán tavaly nyáron gyűrűzött be hozzám ez az egész, nekem meg egy váltást sikerült pont akkorra időzíteni. Mint kiderült Mr. Szarrágóékhoz kerültem. Az nem elég, hogy az előző fizum ALÁ ígértek, én barom meg el is fogadtam, mondván azt a pár ezret (mert hogy ennyit kellett volna pluszban kipréselni magukból a milliárdos szemétládáknak) majd behozzuk emelésekkel.

Hát nem hoztuk, az extrém magas infláció FELÉT voltak képesek megadni kompenzációként, miközben szénné keresték magukat zöldhasúban, a Ft bénázásán azaz a mi nyomorunkon.

Majd ezek után adtak egy 5% éves emelést amire békeidőben és/vagy infláció + 5%-ként azt mondanám oké de így?!

Nem is mondtam semmit, azonnal elkezdtem munkát keresni (alkunak helye ugyebár nálunk nincs), várhatóan lesz pár ajánlatom, az összegekre komolyan kíváncsi leszek ezután.

Az életszínvonalam nagyon durván leesett, főleg a COVID alattihoz képest, nagyon megérzem azt hogy 20%-kal kevesebbet keresek reálértéken. Égigérő fűtésszámla, adóssághegyek, közben kb ugyanazt az infrastruktúrát kéne fönntartani, ugyanazokra a helyekre járni, ugyanazokkal az emberekkel...nyílván nem is megy egyszerre de nyílván mérlegelni is kell mielőtt az ember lemond a hajó egy-egy részéről, csak hogy az egész ne süllyedjen el azonnal...

Mr. Szarrágóéknak pedig üzenem good luck, biztosan találnak valakit a helyemre nettó 300 ért is, hemzseg az ország kontraszelektált, félautista helyekkel akik szívesen elvégzése ez a melót ingyen is, csak mert a Jónevű Cég Zrt.-nek dolgozhatnak.

2023. aug. 6. 15:13
 10/18 anonim ***** válasza:
*hülyékkel akik szívesen elvégzik*
2023. aug. 6. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!